13. září 2016 • 15:27

Leicesterská daň za Ligu mistrů: zrušili trávník s bláznivými vzory

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak hrát v Lize mistrů se musí Leicester teprve naučit. Fotbalisty Leicesteru zítra čeká v Bruggách první vystoupení v prestižní soutěži, velkou práci musí odvést také pracovníci klubu, který až do letoška nepočítal s tím, že by se mohl v elitní soutěži vůbec objevit. A teď je to tady! Je především potřeba vyhovět nárokům UEFA, která řeší každý detail na stadionech.



Bláznivé obrazce vytvořené pomocí inovativního zástřihu trávníku, to byl jeden ze symbolů mistrovské sezony Leicesteru. S tím je však nyní utrum, jak informují NY Times! „Výška trávy nesmí předčít tři centimetry a zastřižená musí být rovnými čarami na šířku hřiště. Žádné další vzory (diagonální, kruhové) nejsou povoleny,“ nařizuje manuál pro Ligu mistrů, kterému se musí anglický mistr přizpůsobit.

První domácí utkání ho čeká až za dva týdny proti Portu, práce na sladění standardů však trvají už několik měsíců. Ještě před koncem minulého ročníku najal Leicester nového ředitele Andrewa Nevilla, před kterým stál tento nelehký úkol: zabezpečit, aby Leicester fungoval v Lize mistrů jako všichni její pravidelní účastníci.

Na svém stadionu ladil každý detail. 14 krytých míst na každé lavičce, navýšení pozic pro novináře, ale muselo se i vyhovět nařízení, že klubový maskot může „být jen o něco málo větší než normální osoba“ a sponzorské logo na brankářských rukavicích nemůže být větší než 20 centimetrů čtverečních. Řešilo se i hledání ubytování, se kterým mají tradiční velkokluby mnohem víc zkušeností už jen kvůli tomu, že po Evropě cestují kvůli pohárovým zápasům pravidelně.

Nyní už by mělo být všechno v pořádku a čeká se, jakou stopu netypický anglický zástupce v Lize mistrů zanechá po vlažném vstupu do nové sezony v Premier League (naposledy podlehl Leicester v Liverpoolu 1:4)  ve skupině, kde kromě Brugg a FC Porto čeká ještě FC Kodaň. V Leicesteru ještě stále nemohou uvěřit, jak velkého úspěchu se jim podařilo dosáhnout. „Dosáhli jsme cíle, s jakým tu nikdo takhle rychle nepočítal. Ale určitě si to zasloužíme,“ řekl záložník Danny Drinkwater.

Trenér Claudio Ranieri si podává ruku s kapitánem Leicesteru Wesem Morganem
Trenér Claudio Ranieri si podává ruku s kapitánem Leicesteru Wesem Morganem

SESTŘIH Premier League: Liverpool – Leicester 4:1
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud