Tomáš Podvín
2. května 2017 • 12:38

PĚT klíčových soubojů Realu a Atlétika v LM: Duel lídrů i superbeků

Vstoupit do diskuse
0
  • Real Madrid a Atlético se porvou o finále Ligy mistrůReal Madrid a Atlético se porvou o finále Ligy mistrůFOTO: Koláž iSport.cz

    Znovu proti sobě. Opět s obří dávkou motivace. Real Madrid a Atlético se ve velkém souboji porvou o finále Ligy mistrů. Dnes uvidí fanoušci první část semifinále na Santiago Bernabéu. Kromě bitvy rivalů půjde také o souboje hvězdných borců, kteří ve svých týmech tahají za nitky. Podívejte se na pět zásadních duelů mezi hráči Realu a Atlétika. Kdo bude lepší?

  • Keylor Navas vs. Jan Oblak

    Není potřeba zdůrazňovat, že brankáři budou klíčovými faktory. Tady by mohlo mít výhodu Atlético, protože Jan Oblak chytá fantasticky. V této sezoně Ligy mistrů dostal za 9 zápasů jen tři góly a celkově předvedl 28 zákroků. A to nejdůležitější - prakticky nechybuje.

    Naopak gólman Realu Keylor Navas vyrobil v této sezoně už chyb několik. Na druhou stranu se ale v posledních zápasech do formy vrátil, například proti Barceloně předvedl hned několik úžasných zákroků. V této sezoně Ligy mistrů nicméně dostal už 14 gólů. Kostaričan pak předvedl 24 úspěšných zákroků.

    Real Madrid - Barcelona: Piqué byl v obří šanci! Úžasně ho ale vychytal Navas
    Video se připravuje ...

  • Sergio Ramos vs. Diego Godín

    Souboj velkých lídrů a také skvělých hlavičkářů. Obránce Realu Madrid Sergio Ramos klíčové zápasy umí, je střelcem důležitých branek. Velmi nebezpečný při standardních situacích je ale také stoper Atlétika Diego Godín.

    Real Madrid - La Coruňa: Gól! Stadion vybuchl! Kapitán Ramos se opět předvedl, v nastavení hlavou rozhodl
    Video se připravuje ...

    Ostatně ve finále Ligy mistrů v roce 2014 skórovali oba dva. Pikantnosti tomuto miniduelu dodává, že se Ramos s Godínem často při standardních situacích navzájem hlídali. Oba jsou navíc lídři týmů na hřišti i v kabině.

    Atlético Madrid – Sevilla: 1:0! Griezmann našel Godína, který se hlavou nemýlil
    Video se připravuje ...

  • Marcelo vs. Filipe Luís

    Leví obránci Realu a Atlétika prožívají životní sezonu. Marcelo předvádí pravidelně svou úžasnou techniku, naposledy navíc rozhodl krásným gólem ligový duel s Valencií. V Lize mistrů se zase zaskvěl skvělým sólem proti Bayernu. V této sezoně si připsal už 10 asistencí.

    Real Madrid - Valencia: Moratův centr se dostal k Marcelovi, ten mířil nekompromisně k tyči
    Video se připravuje ...

    Bek Atlétika Filipe Luis na tom ale není o moc hůř. Také on pravidelně zlobí obrany soupeřů průniky po levé straně, navíc je zodpovědnější směrem do defenzivy než jeho brazilský kolega. V této sezoně si připsal stejně jako Marcelo tři góly, k nim přidal 7 asistencí.

    Atlético Madrid - Real Sociedad: Luxusní akce! Domácí Luis si narazil s Torresem a dal na 1:0
    Video se připravuje ...

  • Luka Modrič vs. Koke

    V kolonce střelců jste je v této sezoně Ligy mistrů ještě vidět nemohli. Přesto jsou pro ofenzivy svých týmů naprosto klíčovými osobnostmi. Záložník Luka Modrič dává Realu rovnováhu ve středu pole, rozjíždí spoustu akcí svého týmu a navíc hraje velmi zodpovědně. Průměrně za zápas Ligy mistrů zaznamená skoro 60 přihrávek. Hned 88% z nich najde svůj cíl.

    Real Madrid - Barcelona: Parádní rána! Modriče ale vychytal Ter Stegen
    Video se připravuje ...

    Koke je pro hru Atlétika možná ještě důležitější. Přihrávek rozdá v každém zápas v průměru ještě více než Modrič (68), spoluhráči ho většinou hledají a on se snaží tvořit. Navíc se umí dostat do zakončení, v La Lize zaznamenal 5 gólů. V neposlední řadě rozehrává kvalitně standardní situace.

    Málaga - Atlético: Po souboji Torrese se dvěma protihráči se míč odrazil ke Kokemu, který poslal hosty do vedení
    Video se připravuje ...

  • Cristiano Ronaldo vs. Antoine Griezmann

    Miniduel nejlepších střelců obou týmů nemůže chybět. Zase to bude o nich. Střelec Realu Cristiano Ronaldo zničil pěti góly Bayern a chlubí se velmi dobrou formou. Prestižní evropská soutěž mu svědčí. A v této sezoně navíc ukazuje, že není jen od střílení branek, v Lize mistrů si připsal 5 asistencí.

    Real Madrid - Valencia: Carvajalův centr našel Ronalda a ten se nemýlil, 1:0
    Video se připravuje ...

    Antoine Griezmann je rovněž klíčovým střelcem Atlétika. V této sezoně Ligy mistrů dal pět branek a přidal dvě asistence. Trenér Diego Simeone si ho ale váží nejen pro jeho produktivitu, Francouz totiž dokáže také pracovat pro tým. Je důležitou součástí propracovaného presinku, který dělá všem problémy.

    Real Madrid - Atlético Madrid: Griezmann srovnal po skvělém pasu, gól věnoval dcerce
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud