Jakub Konečný
Premium
18. září 2018 • 14:50

Plzeň pod rentgenem. Kdo ze Západočechů má na Ligu mistrů?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se to, už zítra se Doosan Arenou opět rozezní podmanivá hymna Ligy mistrů. Plzeň přivítá doma CSKA Moskva, v základní skupině ji pak čekají ještě obhájce Real Madrid a semifi nalista AS Řím. Deník Sport na základě tří klíčových kritérií – rychlosti, dovedností a zkušenosti – zkoumal, jak jednotliví členové základní sestavy splňují požadavky elitní klubové soutěže. Nejlépe z analýzy vychází pravý bek Radim Řezník.



V minulé sezoně tým Pavla Vrby uspěl v Evropské lize, v níž sahal do posledních chvil po postupu do čtvrtfinále. Opravňuje to Viktorii k optimismu před vstupem do Champions League? Podle jejích bývalých trenérů Dušana Uhrina mladšího a Romana Pivarníka nikoliv. Největší klubová soutěž na světě, to je úplně jiný hukot.

„Mezi Ligou mistrů a Evropskou ligou je určitě rozdíl, veliký skok v kvalitě soupeřů,“ míní Uhrin. „Skupinu, kterou mají, je navíc hodně těžká – Španělsko, Itálie a Rusko, které sehrálo na mistrovství světa významnou roli,“ dodává.

„V Evropské lize jsou silní soupeři, ale ve skupině máte jen jednoho favorita a ostatní vám jsou rovní. V Champions League jsou všichni soupeři na vyšší úrovni, o to je to těžší,“ přidává se Pivarník. „Člověk hráče Plzně nechce shodit, protože mají svou kvalitu, ale level Ligy mistrů je někde jinde a někteří jsou už za zenitem. Ještě zvládají českou ligu, také v Evropské lize by neměli problém, ale Liga mistrů je někde jinde.“

Bude to fofr

To je jasné. A nejde jen o lokomoční rychlost, tedy to, jak svižně jednotliví hráči běhají. Podstatná je i rychlost uvažování, provedení, v Lize mistrů je zkrátka na všechno mnohem méně času. V tom spatřuje Pivarník hlavní úskalí.

„Plzeň má rychlostní hráče – Hubníka, další na krajích plus Krmenčíka. Ale zbytek nějak zvlášť rychlostní není,“ upozorňuje trenér,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud