5. listopadu 2018 • 12:57

Shaqiri neletí na LM do Bělehradu. Liverpool se bojí o jeho bezpečí

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liverpool se v úterním klání Ligy mistrů na hřišti Crvene Zvezdy Bělehrad bude muset obejít bez Xherdana Shaqiriho. Nejde ale o zranění či karetní distanc. Švýcarský hráč s kosovsko-albánskými kořeny se po kontroverzním oslavném gestu na letošním mistrovství světa jednoduše bojí o své bezpečí.



Nechvalně proslulou situaci z léta si jistě vybavíte. Švýcarsko porazilo Srbsko 2:1 díky gólům Shaqiriho a Granita Xhaky, dvou hráčů kosovského původu. Oba své trefy oslavili gestem orlice, symbolu etnických albánců. Za oslavu, která pobouřila srbské fanoušky, dostal každý z nich pokutu ve výši deseti tisíc švýcarských franků.

Celá situace má po několika měsících dohru. Sedmadvacetiletý hráč, který si svými výkony na šampionátu vysloužil přestup ze sestupivšího Stoke City do výrazně ambicióznějšího Liverpoolu, neodcestuje s "Reds" do Bělehradu na utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Liga mistrů na O2 TV Sport
Předzápasový úterní program začne na O2 TV Fotbal již v 18:30, kdy se studio bude věnovat dvěma zápasům hraným od 18:55 hodin. Ve 20:20 bude na O2 TV Sport zahájeno paralelně s podvečerními duely studio ke zbývajícím šesti utkáním. Moderátor Petr Svěcený bude úterní zápasy rozebírat například s Vladimírem Šmicerem, vítězem Ligy mistrů z roku 2005. Po skončení duelů následují sestřihy ze všech stadionů a ohlasy ve studiu.

"Slyšeli jsme spekulace o tom, jakého přivítání by se mu tam dostalo. Nevíme přesně, co by se mohlo stát, ale chceme se stoprocentně soustředit na fotbal a na nic jiného," vysvětlil kouč Jürgen Klopp, proč Shaqiriho s sebou nebere. "Jsme FC Liverpool, velký klub, fotbalový tým. To je vše, nechceme zastávat nějaké politické názory," odmítl německý kouč strhnout debatu směrem k politickému sporu.

"Shaq to chápe a přijal to. Je naším hráčem, milujeme ho, a nastoupí za nás ještě mnohokrát. Ale v úterý prostě ne," dodal, a navzdory strachu o jednoho hráče pochválil město, do kterého se chystá. "Slyšel jsem o Bělehradě mnoho krásných věcí, i o celém Srbsku, od kamarádů a kolegů co tam dřív byli. Těším se, že tam odehrajeme skvělý zápas," dodal oblíbený trenér.

Klopp bude jistě doufat, že průběh utkání bude stejně hladký jako minule. V domácím utkání "Reds" porazili Crvenou Zvezdu 4:0 díky brankám Roberta Firmina, Sadia Maného a dvěma trefám Mohameda Salaha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud