5. března 2019 • 10:30

Ajax se těší na Real bez Ramose. Hrají o záchranu sezony bez šéfa, říká kouč

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stojí před obrovskou výzvou. Nejspíš životní. Vyřadit z Ligy mistrů slovutný Real Madrid už v osmifinále? Šampiona posledních tří ročníků? Po prvním utkání (1:2), kdy si Ajax současnou sílu španělského giganta okusil na vlastní kůži, nic nereálného. Navíc, když madridskému týmu bude scházet kapitán Sergio Ramos. „Jeho absence je pro ně velká mentální i fyzická ztráta,“ tuší trenér Erik ten Hag před odvetou.



Po prvním utkání v Amsterdamu poznali, že i hráči z Realu Madrid jsou pouze lidé. Mladé mužstvo Ajaxu zatápělo obhájci Champions League už od prvních minut. A nebýt zcela zásadního zásahu videorozhodčího u prvního gólu domácích, není vůbec jisté, zda by se nejúspěšnější tým v historii dopracoval ke konečné výhře 2:1.

I přes ní ale nizozemský klub neskládá zbraně. Naopak. „Jsme dobrý tým, který umí na soupeře vytvořit tlak,“ prohlásil kouč Ten Hag na tiskové konferenci v Madridu.

„Viděl jsem poslední dvě El Clásika a mohu říct, že jsem našel ve hře Realu jeho silné i slabé stránky,“ uvedl trenér Ajaxu.

Bez kapitána domácích, Sergia Ramose, který se v prvním duelu vyžlutil, se situace Ajaxu značně ulehčila. „To bude obrovská ztráta pro Real. Modrič s Kroosem sice drží záložní řadu, ale Ramos je šéf obrany. On všechno diriguje. Jeho absence pro ně bude velká mentální i fyzická ztráta,“ oddechl si Ten Hag.

Před úterním zápasem si navíc neodpustil i jeden rýpanec směrem k soupeři.

„Zatímco my jsme ve hře ještě ve třech soutěžích, Real už hraje pouze o Ligu mistrů. To je jejich poslední šance na to, aby alespoň částečně zachránili sezonu,“ řekl Ten Hag. „I proto si myslím, že přístup domácích hráčů bude poněkud odlišnější, než tomu bylo v jiných zápasech.“

Zároveň si ale kouč, který se učil v Bayernu Mnichov od Pepa Guardioly, postěžoval na náročný zápasový program.

„Tohle bude naše 42. utkání v sezoně a v kádru máme spoustu hráčů, kteří kvůli mistrovství světa neměli téměř žádné volno. I proto jsem rád, že jsme teď o víkendu nehráli a odpočinuli si, zatímco Real jde do zápasu po dvou duelech s Barcelonou. To by mohl být hodně důležitý faktor,“ dodal.

Liga mistrů na O2 TV Sport

Moderátor Michal Hrdlička v úterý přivítá už od 20:25 ve studiu Tomáše Ujfalušiho a Pavla Horvátha, zápas Real Madrid - Ajax komentují Jiří Vrba a Milan Štěrba, zápas Dortmund - Tottenham Jan Homolka a Tomáš Radotínský.

Góly

Domácí: 70. Asensio

Hosté: 7. Zijach, 18. Neres, 62. Tadić, 72. Schöne

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Varane, Reguilón – Kroos, Casemiro (87. Valverde), Modrić – L. Vázquez (29. Bale), Benzema (C), Vinícius Júnior (35. Asensio).

Hosté: Onana – Mazraoui (80. Veltman), de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne (73. de Wit), F. de Jong – Zijach, Tadić, Neres (74. Dolberg).

Náhradníci

Domácí: Navas, Vallejo, Bale, Marcelo, Valverde, Asensio, Ceballos

Hosté: Varela, Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Dolberg, de Wit

Karty

Domácí: Carvajal, Nacho Fernández, Nacho Fernández

Hosté: Mazraoui

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud