Jan Malý
Premium
22. října 2019 • 16:55

Jak na Messiho? Důrazně a natěsno! Kadlec, Pospěch a Ujfaluši radí

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víte, že si míč bude štelovat na levačku. Vtloukáte si do hlavy, že ho nesmíte nechat převzít balon a rozběhnout. Prostě chcete nějak ubránit Lionela Messiho, který by se měl zítra v Lize mistrů představit v Edenu proti Slavii. Ale je to setsakramentsky těžká zkouška. Bývalí reprezentační obránci Tomáš Ujfaluši, Michal Kadlec a Zdeněk Pospěch si jí prošli a všichni viděli, jak hbitý démon dává jejich týmu góly. Jak na něj? Důrazně, být u něj natěsno, radí na dálku.



Góly

Domácí: 50. Bořil

Hosté: 3. Messi, 57. Olayinka (vl.)

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) – Olayinka.

Hosté: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (84. Rakitić), Busquets (78. Arturo Vidal), F. de Jong – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (69. O. Dembèlé).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Holeš, Hušbauer, Tecl, Škoda, Van Buren, Frydrych

Hosté: Neto, Todibo, Dembèlé, Firpo, Fati, Rakitić, Vidal

Karty

Domácí: Masopust, Bořil, Olayinka, Ševčík

Hosté: Alba, O. Dembèlé

Rozhodčí

Madden – Stewart, Roome – Clancy (všichni SCO)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Když vám dá Lionel Messi gól nebo udělá kličku, není to hanba. „Je to asi jediný hráč, který když vás obejde, tak ani nejste moc naštvaný,“ přitakává bývalý reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši. Argentinský driblér je fenoménem dnešní doby, jen za Barcelonu dal ve své kariéře 605 gólů, svět pořád dokola řeší, jestli je nejlepší on, nebo Cristiano Ronaldo. Teď ho mají plné hlavy obránci Slavie, ve středu se pokusí o to, aby se český mistr nestal dalším týmem, který Messi pokoří.

Utkání Slavia - Barcelona na O2 TV Sport
Speciální předzápasový program startuje ve 20:05 (studio k dřívějším zápasům začíná už v 18:30), moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Martina Vaniaka nebo Davida Kalivodu. Přímo na stadionu v Edenu pak Michal Hrdlička bude rozebírat aktuální dění třeba s Pavlem Kukou, dorazí i herec Jakub Prachař nebo nejznámější český MMA bojovník Karlos „Terminátor“ Vémola. Z hrací plochy se bude hlásit reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

Ve slávistické kabině nastalo po losu nadšení i zděšení. Trenér Jindřich Trpišovský později v rozhovoru pro německý magazín Kicker popisoval, jak obránce Vladimír Coufal padl na záda a ptal se, co má proti Barceloně dělat. Ten, kdo uhlídá Messiho, si totiž může říct, že fakt není špatný obránce. „Připravovat se na něj můžete, ale mnohdy vám to není nic platné,“ ví Zdeněk Pospěch, jenž v barvách FC Kodaň před devíti lety barcelonskou mašinu s hlavní hvězdou krotil.

„Je to spíš o tom, aby měl špatný den, než abyste ho nějak bránili. Navíc hráči jako Messi nebo Ronaldo tolik nebrání a pak mají síly do ofenzivy,“ líčí obránce Slovácka Michal Kadlec, který na Barcelonu s Messim narazil v dresu Leverkusenu v osmifinále Ligy mistrů na jaře 2012. A zblízka viděl, jak dal argentinský fantom v odvetě na mytickém stadionu Nou Camp pět gólů. „Nepříjemný je svou stabilitou, rychlostí, vedením balonu. Nebo třeba víte, že má tu levou nohu silnou, že si to na ni dá. A i když s tím počítáte, těžko se to brání. Balon má pořád u nohy,“ dělí se o své poznatky Kadlec.

Jak tedy na něj?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud