Jan Podroužek
5. listopadu 2019 • 16:41

Slávistická krádež v La Masii: Kosi, běž! Hecování z áčka i čelíčko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BARCELONY | Senzace uprostřed nejslavnější fotbalové akademie světa. Mladí slávisté si vyšlápli na „potomky“ Johana Cruijffa, Barcelonu přetlačili 3:2 po rozhodující hlavičce Adama Touly a mají ve skupině F mládežnické Ligy mistrů šest bodů. Postup do jarní fáze vůbec není nereálný!



Hrálo se v krásných kulisách, v srdci samotné La Masie. Na zdech portréty Johana Cruijffa, jeho citáty a uprostřed slavné akademie perfektní stadion, který by v Česku v pohodě splňoval ligová kritéria.

Jméno samozřejmě má po nizozemské legendě, tam si to slávisti rozdali s vrstevníky Barcelony. Jen krátký pohled do historie, La Masia se stala první fotbalovou akademií, jejíž absolventi se sešli ve finálové trojici, z níž byl vybrán vítěz Zlatého míče. Bylo to v roce 2010, a to trio? Lionel Messi, Andrés Iniesta a Xavier Hernández Cresu, krátce Xavi. Vyhrál argentinský zázrak...

Teď tu rostou další mladí machři, třeba Konrad De La Fuente, který dal mladým záložníkům dva góly už před dvěma týdny na Xaverově. I teď otevřel skóre. Balde Martinez se vyhnul dvěma protihráčům a De La Fuenteho poslal samotného na Jakuba Markoviče. Poradil si přepychově, jemným dloubákem přes hostujícího brankáře.

Utkání Barcelona - Slavia na O2 TV Sport
Speciální předzápasový program startuje v 18:00, moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty vítěze LM Vladimíra Šmicera a Marka Jankulovského. Přímo na slavném Camp Nou v Barceloně pak Petr Svěcený bude rozebírat aktuální dění třeba s Tomášem Ujfalušim, ve vysílání se objeví i slavní fanoušci jako kardiochirurg Jan Pirk či Zuzana Hejnová. Z hrací plochy se bude hlásit reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Všechny přenosy z LM na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal je možné sledovat i díky měsíční službě O2 TV Sport Pack. Více zde »

Se „sešívanými“ to ale ani nehnulo, jejich výkon se dost podobal tomu, jaký předvedli proti Barceloně už doma v první půli. Nejdřív vyrazil nadějnou hlavičku Alexandra Bárty u přední tyče gólman Arnau Tenas, těsně před koncem prvního poločasu pak pronikl po levé straně Daniel Kosek a jeho centr trefil ruku bránícího Sergiho Rosanase.

Penalta, k ní si stoupl Lukáš Červ a bombou doprostřed srovnal. Slávistům se pak povedlo rozházet středního záložníka Álvara Sanze, který nejdřív dostal žlutou za čelo, který nalepil na tvář Martinu Douděrovi a ve druhé půli byla jeho červená hotová, to když dal loktem Červovi.

Ještě před Sanzovou druhou žlutou si ale hosté zadělali na senzační výhru. Koska možná popostrčil k pohybu vpřed i pokyn na tribuně sedícího Zdeňka Houšteckého, asistenta Jindřicha Trpišovského. „Kosi, běž!“ pobídnul ho, balon pak ze skrumáže vyskákal přímo k levému bekovi Slavie a ten ho pravačkou po zemi uklidil za Tenase.

Bylo třeba toho ještě dost přežít, hlavně pokusy Nilse Mortimera. Nejdřív po dlouhém autu trefil břevno, jeho další pecku zblízka ale Markovič už neměl, šla prudce nahoru. I s touhle ranou si ale červenobílí poradili. Přímý kop Nedžada Zinhasoviče uklidil hlavou Adam Toula.

A parádní výsledek už zvládli svěřenci Martina Hyského udržet. Slávistická devatenáctka je ve skupině F na šesti bodech, tím si dost pomohla v boji o senzační postup do jarní vyřazovací fáze.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Tabulka:

1. Inter 4 3 0 1 12:3 9
2. Dortmund 4 2 0 2 5:7 6
3. Slavia 4 2 0 2 4:10 6
4. Barcelona 4 1 0 3 7:8 3

LIGOVÝ INSIDER: I pro mě je Souček výš než Busquets. Nejvíc by mu seděla Itálie
Video se připravuje ...

Vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer radí Slavii, jak zaskočit Barcelonu: Nebuďte stateční!
Video se připravuje ...

Slávisté před odvetou s Barcelonou: podívejte se, jak trénovali na Camp Nou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud