26. listopadu 2019 • 19:17

Bořil: Za gól na stadion? Mám to pořád slíbené. Mluvil o útočnících Interu

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

I pro utkání s Interem Milán platí, že pokud slávistický obránce Jan Bořil vstřelí vítězný gól, půjde jeho obličej na stadion v Edenu. „Mám to pořád slíbené,“ usmál se Bořil vpředvečer velké pohárové bitvy v Lize mistrů. Červenobílá kabina cítí ve vzduchu velký úspěch. „Popereme se o to,“ slíbil řízný bek „sešívaných“, který je připraven krotit zářivé útočníky italského kolosu Lautara Martíneze a Romela Lukaka.



Je to pro vás zápas podzimu?
„Určitě. Víme, o co hrajeme. Když se nám podaří vyhrát, budeme před Interem a budeme mít velkou šanci hrát poháry i na jaře. Hrozně se na to soustředíme. Doufejme, že doma konečně taky zvítězíme. Víme, že Inter je hrozně silný, ale to my doma taky. Hráli jsme u nich 1:1, takže i oni vědí, že nějakou kvalitu a sílu máme.“

Zápas Slavia - Inter v O2 TV Sport
Středeční studio začne již v 18:30 na O2 TV Fotbal k zápasům hraných od 18:55, moderátor Petr Svěcený přivítá Martina Jiránka a Daniela Pudila. Od 20:00 startuje na O2 TV Sport speciální program. V Edenu bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění například i s úspěšnou tenistkou Petrou Kvitovou. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Utkání pak komentují Tomáš Radotínský a Jan Homolka.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.

Před zápasem na Barceloně jste měl slíbeno, že pokud vstřelíte vítězný gól, půjde váš portrét na stadion v Edenu. Platí to i před utkáním s Interem?
„Mám to slíbené pořád. Uvidíme, jestli dám gól a vyhrajeme (úsměv)… (reakce trenéra Jindřicha Trpišovského: „Jestli tam bude, budu jezdit na stadion zadem.“)

I s předkoly jste dali v Lize mistrů jako tým čtyři góly, dva z toho vy. Jak trpíte, když vidíte, jak vaši spoluhráči vepředu neproměňují šance?
„Hrajeme nátlakový fotbal, všichni běháme. Není u nás nikdo, kdo by neběhal. Možná únava pak hraje roli, že když se do šancí dostaneme, nejsme v takovém klidu, abychom je proměnili. Soustředíme se na to při trénincích, na videu koukáme, co bychom mohli zlepšit. Je jasné, že když bráníme nulu a pak šance nedáme, jsme naštvaní. Ale pořád jsme jeden tým a všichni společně věříme, že to zvládneme.“

Co jste si odnesli z prvního vzájemného utkání v Miláně?
„Inter hraje většinou stejně. Koukali jsme, jak ještě zlepšit napadání. U nich jsme sice někdy dobře napadali, ale občas nám z toho vyjížděli. Hlavně já jsem tam dělal chyby, což mi trenér ukazoval. Pracoval jsem na tom, aby to zlepšil. Doufám, že na ně vletíme a ukážeme, že doma jsme silní.“

Hlavní útočnou silou Interu jsou Lautaro Martínez a Romelu Lukaku. Jak jste se na ně připravovali?
„Stejně jako na všechny hvězdy ostatních týmů. Na videu sledujeme, jak se chovají, jaké mají náběhy, jaké dělají kličky. Ale je to těžké, protože umí oběma nohama. Martínez umí udělat kličku doleva i doprava, je hrozně rychlý. Lukaku zase udrží každý balon a pak ho spoluhráčům rozdá. Na to jsme se zaměřili. Myslím, že jsme dobře připraveni na to, abychom je ubránili.“

Cítíte, že hrajete nejen za sebe, ale i o prestiž celého českého fotbalu?
„Hrajeme tak celou dobu. Chceme se prezentovat dobrým fotbalem, to se nám daří. Samozřejmě, chybí nám nějaké body. Ale teď hrajeme o všechno. Víme, že celý národ na nás bude koukat. Doufám, že nám všichni věříte. My se o to popereme, necháme na hřišti všechno. Moc se těším, bude plný dům, atmosféra bude vynikající, fanoušci nás poženou.“

Conte: Budeme trpět. Oproti začátku sezony jsme ale vyspělejší
Video se připravuje ...

Trpišovský se od Conteho inspiroval. Start Koláře je možná nejistý
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 37. T. Souček

Hosté: 19. Lautaro Martínez, 81. R. Lukaku, 88. Lautaro Martínez

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Frydrych (83. Takács), Kúdela, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer (70. Zelený) – Masopust, Stanciu (58. Traoré), Ševčík – Olayinka.

Hosté: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Škriniar – Candreva, Vecino (80. S. Esposito), Brozović, Valero (76. Gagliardini), Biraghi (76. Lazaro) – R. Lukaku, Lautaro Martínez.

Náhradníci

Domácí: Markovič, Van Buren, Škoda, Zelený, Takács, Traoré, Júsuf Hilál

Hosté: Padelli, Gagliardini, Politano, Lazaro, Esposito, D'Ambrosio, Bastoni

Karty

Domácí: Kúdela

Hosté: Vecino, Lautaro Martínez

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (Musial)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud