Jan Podroužek
28. listopadu 2019 • 05:00

Zklamaný Trpišovský: Cítím prázdno, odehráli jsme hořké zápasy

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžké zklamání. To nejvíc převládá v Jindřichu Trpišovském po utkání s Interem Milán. Slavia totiž prohrála i třetí domácí zápas v Lize mistrů a je definitivně vyřazená z pohárové Evropy. „Tohle si z toho všeho budu bohužel pamatovat nejvíc. Jsem teď hrozně prázdný, všichni to cítíme jako hroznou ránu, že lidi odchází i po třetím domácím zápase ze stadionu s prohrou,“ neskrýval kouč „sešívaných“.



Hlavně v prvním poločase jste hodně drželi míč, nehráli jste tím trochu do karet soupeři, byť výsledek před druhou půlí byl nadějný 1:1?
„Ten zápas se vyvíjel trochu jinak, než jsme chtěli. Měli jsme hodně ztrát, postupem času jich bylo víc a víc a to byla voda na mlýn Interu. Chtěli jsme hrát první poločas jinak, mít to víc pod kontrolou. Oni hráli vyloženě pragmaticky, na výsledek a hodně nám překopávali presink dlouhými míči do Lukaka, který uhrál snad devadesát procent míčů ať pro sebe, nebo pro spoluhráče. Z toho byly velmi nebezpečné brejky. Inter celkově působil velmi pracovitým, běhavým a kompaktním dojmem.“

Právě s Lukakem prohrával většinu soubojů Michal Frydrych, navíc jeho dvě chyby vedly ke gólům. Neuvažoval jste, že byste ho o půli vystřídal?
„Zaprvé oba hráči Interu nahoře, Lautaro a Lukaku, ukázali v plné nahotě, co jsou zač. Je strašně těžké je bránit, ačkoliv Ondra Kúdela to zvládl skvěle. A když se nachomýtnete k takové chybě, tak se vám pak prostě nehraje dobře. My tu variantu o poločase zvažovali, ale měli jsme hodně hráčů se zdravotními problémy a nechtěli jsme přijít rychle o střídání. Navíc druhý poločas se to trochu zvedlo.“

Ve druhé půli se za stavu 1:1 hnal Lukáš Masopust sám na bránu. Co vás při těch všech šancích, které už měl v minulosti v takových zápasech, napadlo?
„Já se modlil, aby hlavně střílel dolů. Pouštěli jsme si videa a většinu gólů, které Handanovič dostal, šly právě tudy. Říkal jsem si taky, ať naznačí a střílí křížem. Bohužel se rozhodl pro druhou variantu... Paradoxně mi přijde, že čím víc času máme na šanci, tím hůř s ní naložíme. Sami jste viděli, že soupeř měl asi šest nebo sedm šancí a dal pět gólů, dva z toho jim rozhodčí neuznali, pak ještě dvě břevna... To je ta věc, která nás stojí výsledky a nikdo se tím netrápí víc než ti hráči sami. Kluci pro to dělají maximum a nikdo není víc zklamaný než ti, kteří udělají klíčovou chybu, nebo nedají šanci. Odehráli jsme hořké zápasy, přesto jsem ale rád, že se kluci vybičují k takovým výkonům. Akorát tam zůstává ta pachuť z těch výsledků, to nás strašně mrzí.“

Doma je to bez bodu, přitom jste si po losu skupiny naděje dělali právě hlavně v Edenu. Dá se to překousnout?
„Pro nás je to katastrofa, cítíme to jakou hroznou ránu. Paradoxně venku jsme podali lepší výkon, možná soupeřům víc sedí hrát u nás, jdou ze zataženější obrany, zajímá je víc výsledek než výkon, který chtějí předvést pak fanouškům u sebe doma. Hrají tu víc pragmaticky a hlavně proměňují šance, to určuje ráz těch zápasů.“

SESTŘIH LM: Slavia - Inter 1:3. Pražany podržel ve hře VAR, hosté trestali v závěru
Video se připravuje ...

Masopust: Špatně jsem to trefil. Bodů jsme měli mít víc
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJEM: Inter byl chytřejší a proti Slavii šel pragmaticky za výhrou
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 37. T. Souček

Hosté: 19. Lautaro Martínez, 81. R. Lukaku, 88. Lautaro Martínez

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Frydrych (83. Takács), Kúdela, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer (70. Zelený) – Masopust, Stanciu (58. Traoré), Ševčík – Olayinka.

Hosté: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Škriniar – Candreva, Vecino (80. S. Esposito), Brozović, Valero (76. Gagliardini), Biraghi (76. Lazaro) – R. Lukaku, Lautaro Martínez.

Náhradníci

Domácí: Markovič, Van Buren, Škoda, Zelený, Takács, Traoré, Júsuf Hilál

Hosté: Padelli, Gagliardini, Politano, Lazaro, Esposito, D'Ambrosio, Bastoni

Karty

Domácí: Kúdela

Hosté: Vecino, Lautaro Martínez

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (Musial)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud