19. února 2020 • 04:40

Mašina Haaland! Norský zázrak sejmul PSG, gól dává každých 40 minut

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tohle ještě vůbec možné? Erling Haaland po svém přestupu do Borussie Dortmund nepřestává udivovat. V úterý dvěma góly rozhodl o triumfu svého týmu v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti PSG (2:1). Úžasný byl hlavně jeho druhý zásah, který se nakonec ukázal jako vítězný. Neuvěřitelně působí i pohled do jeho statistik, po přestupu do Německa aktuálně stihl jedenáct gólů v sedmi zápasech.



Hattrick. Pak dva góly. A hned další dva.

Když Haaland po transferu ze Salcburku začal v Borussii sedmi góly v prvních třech duelech, zbystřil celý svět. Přesto se možná trochu očekávalo, že podobná forma mu moc dlouho vydržet nemůže.

Jenže devatenáctiletý Nor se nezastavuje. V zápase proti PSG se na gól dlouho čekalo, Haaland se nejdřív prosadil pohotovou dorážkou zblízka v devětašedesáté minutě. Neymar sice o chvíli později vyrovnal po přihrávce Mbappého, ta nejhezčí chvíle zápasu ale teprve měla přijít.

SESTŘIH LM: Dortmund - PSG 2:1. Nezastavitelný Haaland dal další dva góly
Video se připravuje ...

Haaland převzal přihrávku od Reyny, navedl si míč na levačku a těsně za vápnem do něj práskl. Brankář Keylor Navas neměl na jeho bombu nárok. 2:1, cenné vítězství už Borussia udržela. A střelec sklízí chválu, byť sám zůstává skromný.

„Jsem vděčný za cenu pro muže zápasu, ale pořád cítím, že můžu být lepší. Na téhle úrovni je třeba hrát lépe a já musím dál tvrdě pracovat, abych se ještě zlepšoval,“ prohodil v rozhovoru.

Jeho působivé statistiky na Twitteru shrnul britský internacionál Gary Lineker. „Sezona Erlinga Haalanda: 37 gólů. 6 hattricků. Za Dortmund 11 gólů v 7 zápasech. V Lize mistrů 10 gólů v 7 zápasech. A to je mu pořád jen devatenáct let.“

Tahle čísla vyniknou tím spíš, že po zimním příchodu do Dortmundu nejprve naskakoval do utkání až v průběhu jako střídající hráč. Aktuálně Haaland dává gól průměrně každých čtyřicet minut.

„Je to mašina. On odhlavičkuje balon ve vlastním vápně a pak je ještě první v tom soupeřově,“ kroutil s úsměvem hlavou zkušený trenér František Straka ve studiu O2 TV Sport. Jaké velké věci Haaland předvede příště?

Erling Haaland rozhodl o vítězství nad PSG dvěma góly
Erling Haaland rozhodl o vítězství nad PSG dvěma góly

Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 69. Häland, 77. Häland

Hosté: 75. Neymar

Sestavy

Domácí: Bürki – Ł. Piszczek (C), Hummels, Zagadou – Hakimí, Can, Witsel, Guerreiro – Sancho (90. Schmelzer), T. Hazard (67. Reyna) – Häland.

Hosté: Navas – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Gueye, Marquinhos, Verratti – Di María (77. Sarabia), Mbappé, Neymar.

Náhradníci

Domácí: Hitz, Dahoud, Götze, Schmelzer, Schulz, Akanji, Reyna

Hosté: Rico, Kehrer, Cavani, Icardi, Sarabia, Kouassi, Draxler

Karty

Domácí: Witsel

Hosté: Gueye, Neymar, Meunier, Verratti

Rozhodčí

Mateu – Cebrián, Díaz (ESP)

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud