6. dubna 2020 • 17:22

Stanciův příchod do Slavie? Řešil se charakter, kouč popsal, jak to bylo

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho návrat do české nejvyšší fotbalové soutěže byl hodně třaskavý a vzbudil mnoho emocí. Nicolae Stanciu, jenž strávil rok ve Spartě, se po půlroční štaci v saúdskoarabském Al-Ahlí vrátil – ale do Slavie! Jak červenobílí tehdy řešili charakterovou stránku Rumuna, o níž se říkalo, že není dobrá? To prozradil Zdeněk Houštecký, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského, v novém sedmidílném dokumentu O2 TV Sport Made in Eden, který se zaobírá cestou Slavie v Lize mistrů.



Na podzim ještě toužil po trofejích v dresu Sparty, za kterou během roku stihl odehrát 31 utkání a vstřelit 10 branek. V zimě přestoupil do Saúdské Arabie. Dle slov Letenských, konkrétně sportovního ředitele Tomáše Rosického, nešlo nabídce Al Ahlí konkurovat. „Jsem smutný z toho, že opouštím Spartu. Byla to pro mě velmi těžká volba, ale i po takovém rozhodnutí budete navždy v mém srdci. A vždy budu přát Spartě jen to nejlepší," hlásil tehdy Stanciu.

Čas běžel a ukázalo se, že volba saúdskoarabského celku nebyla pro Rumuna šťastným rozhodnutím. Stanciu se klubem nepohodl kvůli dlužným penězům, respektive zpožděným výplatám a před novou sezonou dostal zelenou, hledat si nové angažmá.

Deník Sport jako první přišel s informací, že týmem, který sonduje možnosti, jak získat Stancia je Slavia, kde nakonec i skončil. „Doufal jsem, že se přestup uskuteční. Věděl jsem, že mě klub opravdu chce. Bojoval o mě. Neříkám, že bylo chybou jít do Saúdské Arábie, ale teď jsem rád, že jsem tady,“ uvedl po příchodu do Slavie Stanciu.

Nicolae Stanciu v dresu Slavie
Nicolae Stanciu v dresu Slavie

Přestup exsparťana k hlavnímu rivalovi, byť s mezizastávkou, byl hodně třeskavou záležitostí. Nejen mezi fanoušky se začal řešit hráčův špatný charakter, a to nejen, co se týče určitého klubismu, ale i vztahů v kabině či peněz. To dobře zaznamenala i Slavia, která si superposilu, jak rumunského záložníka nazývala, dobře před podpisem smlouvy proklepla.

„Hodně se o jeho charakteru psalo, ale my jsme měli informace, že nic takového není pravda. Nikdo se nezabýval tím, proč odešel. Hodně informací jsme o něm měli od Gadžiho (Davida Hovorky), ten ho znal dopodrobna. Když jsme dostali tenhle nápad, tak jsme to konzultovali s hodně lidmi, kteří s ním přišli do styku,“ přiznal obezřetnost červenobílých asistent trenéra Zdeněk Houštecký v novém dokumentu O2 TV Sport Made in Eden.

„Je to skvělý kluk, profík. Niko, aby se mohl vrátit do Prahy a jít do Slavie, tak se vzdal velké části peněz, která mu tady nebyla nahrazena,“ dodal směrem ke Stanciovi.

O2 TV Sport nasazuje unikátní dokument o fotbalové Slavii v Lize mistrů

Made in Eden. Tak zní název sedmidílného dokumentu z vlastní tvorby stanice O2 TV Sport, který připomene cestu Slavie Praha ve fotbalové Lize mistrů UEFA. Fanoušci se mohou těšit na nové příběhy, emoce, exkluzivní rozhovory, atraktivní sestřihy a dostanou možnost nahlédnout do zákulisí nejprestižnější klubové soutěže.

„Made in Eden je určený pro všechny fanoušky, protože bude připomínat momenty a okamžiky, které se nesmazatelně zapsaly do historie českého fotbalu. Zpracovali jsme desítek hodin materiálů, abychom v každém díle v třiceti minutách zmapovali všechny klíčové události,“ prozradil David Solnař, tiskový mluvčí O2 TV Sport.

Premiérové díly budou vysílány každé pondělí od 21.00 hodin na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Režie a scénáře dokumentu Made in Eden se ujali Martin Kubičík a David Sobišek. Na dramaturgické stránce se podílel Vladimír Grebennikov.

Made in Eden připomene cestu pražské Slavie Ligou mistrů
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH LM: Dortmund - Slavia 2:1. Domácí slaví, sešívané deptal gólman Bürki
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Slavia - Inter 1:3. Pražany podržel ve hře VAR, hosté trestali v závěru
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Barcelona - Slavia 0:0. Fantastický bod pro "sešívané"
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Barcelona 1:2. Prohra po boji, rozhodl nešťastný vlastenec Olayinky
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Dortmund 0:2. Sešívané srazily dva Hakimiho brejky
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Inter - Slavia 1:1. Pražané sahali po vítězství, favorit srovnal v nastavení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud