31. ledna 2019 • 20:02

Stanciu opouští Spartu! Nabídce jsme nemohli konkurovat, řekl Rosický

Autor: apr, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo! Záložník Nicolae Stanciu opouští Spartu. Rumunský záložník definitivně přestoupil do Saúdské Arábie, kde podepsal smlouvu s tamním Al Ahlí. Potvrdily se informace o jeho plánovaném přestupu, se kterými jako první přišel iSport.cz. Arabové za rumunského fotbalistu zaplatí 7,7 milionu eur (198 milionů korun). 



Situace kolem šikovného záložníka nabrala rychlý spád. Na začátku zimní přípravy se zdálo, že klub opustí a zamíří do egyptského celku FC Pyramids. Sparta ale nabídku odmítla. 

Stanciu musel oželet nabídku, kterou, jak později sám řekl, nešlo odmítnout. Zůstal ve Spartě a všechny ujistil, že i když mu vedení neumožnilo snový přestup, bude nadále v rudém dresu bojovat ze všech sil. 

Situace se ale brzy obrátila. V pondělí 28. ledna odletěl Stanciu ze španělského soustředění Sparty a zamířil do Saúdské Arábie na jednání s Al Ahlí. „Stanciu podepsal předběžnou dohodu. V následujících dnech podstoupí lékařskou prohlídku v Džiddě, podepíše smlouvu na 3,5 roku a definitivně přestoupí,“ uvedl arabský klub na svém Twitteru.

Veškerá jednání se uzavřela během čtvrtka. Rumunský reprezentant prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu.  Informace o Stanciovu přestupu, s nimiž jako první přišel iSport.cz se tak definitivně potvrdily.

„Nico obdržel od arabského klubu nabídku kontraktu v takové výši, že jsme jí nechtěli a nemohli konkurovat. Navíc Al Ahlí naplnilo naše představy o transferové částce. I přes to všechno… Nico věděl, že i když se kluby domluví na přestupové částce a on o transfer nebude mít zájem, budeme moc rádi, když zůstane u nás,“ uvedl pro web Sparty sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický . „Nico Stanciu je skvělý hráč a příkladný profesionál. Děkujeme mu za služby, které u nás odvedl, a všichni mu přejeme hodně štěstí,“ dodal Rosický.

Al Ahlí za Rumuna zaplatilo Letenským 7,7 milionu eur (198 milionů korun) a ten se tak stal šestým nejdražším hráčem v historii tamního fotbalu. V saúdskoarabské lize drží rekord nigerijský útočník Ahmed Musa, za kterého Al Nassr loni v létě zaplatil Leicesteru 16,5 milionu eur (asi 425 milionů korun). O něco dražší než Stanciu byli i Brazilci Josef, Thiago Neves a Giuliano a Kapverďan Djaniny.

V novém klubu jsou ze Stancia nadšení a už po jeho příletu do Saúdské Arábie ho na letišti vítali fanoušci, kteří se s ním na památku vyfotili. 

Nicolae Stanciu už se fotil na letišti v Džiddě s příznivci Al Ahlí, následovat by měla lékařská prohlídka a podpis smlouvy
Nicolae Stanciu už se fotil na letišti v Džiddě s příznivci Al Ahlí, následovat by měla lékařská prohlídka a podpis smlouvy

Posila Hanousek: Základ? Mám před sebou čistý stůl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud