29. dubna 2020 • 10:00

Siegl o Nedvědovi: Ve Spartě poznal, že není extra talent. Ale makal na sobě

Autor: dvo, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v roce 1992 nakráčel Pavel Nedvěd do sparťanské kabiny a pozdravil tehdejší hvězdy, netušily tamní opory, s kým mají tu čest. „Nebyl to bůhvíjaký fotbalista,“ vzpomíná Horst Siegl, ikona Letenských. Až o pár let později prorazil pozdější držitel Zlatého míče v Laziu Řím a posléze i v Juventusu. Právě záznam utkání „staré dámy“ proti Realu Madrid v semifinále Ligy mistrů z ročníku 2002/2003 nabízí dnes od 21.00 hodin stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal.



„Když se podíváme na Pavlovy zápasy za Juventus, vidím to, co s námi trénoval. Po tréninku jsme zůstávali na hřišti a dávali si různé soutěže v centrech či střelbě. Pavel si často ze středového kruhu naváděl míč na střelu. A svojí pílí se v tom zdokonalil,“ uvedl ve studiu O2 TV Sport Horst Siegl, který byl Nedvědovým spoluhráčem.

Že neustrnul a vypracoval se v jednoho z nejlepších středních záložníků své doby, Nedvěd předvedl například na jaře 2003. Juventus hrál semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Ve Španělsku italský celek prohrál 1:2. Doma v Turíně však přišla obří smršť.

V roce 2003 pomohl Pavel Nedvěd brankou skolit Real Madrid a Juventus postoupil do finále Ligy mistrů. Kvůli třetí žluté kartě si jej však český záložník nezahrál
V roce 2003 pomohl Pavel Nedvěd brankou skolit Real Madrid a Juventus postoupil do finále Ligy mistrů. Kvůli třetí žluté kartě si jej však český záložník nezahrál

Pro Nedvěda se však jednalo o rozporuplné utkání. Nejdřív přišly radostné chvíle. To když v 73. minutě proběhl mezi obránci Realu Hierrem a Salgadem a bombou z voleje k tyči vstřelil třetí branku Juve. „Stará dáma“ vedla 3:0 a mířila do finále Champions League.

O deset minut později přišel obrovský smutek. Český záložník zbytečně zajel do McManamana a uviděl žlutou kartu. V soutěži již třetí. O vytoužené finále přišel. Po utkání obcházel stadion zalitý slzami.

„Rozbrečel jsem se. Jen kvůli sobě. Finále pro mě mělo být vrcholem kariéry. Vždyť kvůli vidině vítězství v Lize mistrů jsem do Juventusu přestoupil. Byl to můj sen a teď je pryč,“ prohlásil pak.

Dnes od 21.00 hodin nabídne stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal další díl Ligy mistrů Exclusive. Tentokrát se diváci mohou těšit na Juventus FC - Real Madrid odvetné utkání semifinále UEFA Champions League 2002/2003. Součástí doprovodného programu bude i studio moderátora Radka Šilhana, jako host dorazí Horst Siegl. (o současné Spartě, o Nedvědovi, jeho působení ve Spartě atd).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud