9. dubna 2020 • 20:00

TOP Češi v Serii A: legenda Nedvěd, hvězdní beci z reprezentace i bomber

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antonín Barák, Jakub Jankto, Ladislav Krejčí, Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal. To je pětice Čechů, kteří aktuálně působí v italské Serii A. V minulosti v jedné z nejlepších soutěží světa zanechali čeští fotbalisté velkou stopu. Tu největší Pavel Nedvěd. Kdo na něj v Juventusu posléze navázal? Kdo jako jediný vyhrál s italským týmem Ligu mistrů? A kdo z českých útočníků dal v Serii A 60 gólů?



Pavel Nedvěd se stal legendou českého fotbalu, ale zároveň i Juventusu, jednoho z nejlepších klubů světa. V Turíně působil od roku 2001, kdy přišel z Lazia, až do konce kariéry o osm let později. V prvních dvou sezonách slavil italský titul, v roce 2003 dokonce vyhrál Zlatý míč. Na severu Itálie zůstal i po přeřazení klubu do druhé ligy.

Dnes je Nedvěd viceprezidentem klubu, se kterým ale nikdy nevyhrál Ligu mistrů. V roce 2003 se s ním dostal do finále, ve kterém ale kvůli karetnímu trestu nemohl nastoupit. Komu z českých fotbalistů se ale s italským klubem nejslavnější evropskou trofej vyhrát? Napovíme, v Itálii působil celkem 11 let a v současné době pracuje ve vedení předního českého klubu…

TOP Češi v Serii A: legenda Nedvěd, hvězdní beci z reprezentace i bomber
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud