Jan Malý
18. července 2021 • 20:50

Slavia v boji o LM: hrozí Malmö či Tiraspol, soupeři nakonec ubyli

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia mocně baží po účasti v základní skupině v Lize mistrů. Aby český šampion získal místenku mezi evropskou klubovou honorací, musí zdolat dva soupeře. Nebude to žádná brnkačka. V pondělí pozná první překážku. Dostane dvojici, s jejímž vítězem se poměří ve 3. předkole milionářské soutěže. Potenciální protivníci? Malmö, Ferencváros nebo Sheriff Tiraspol.



Slavia je v předkolech Ligy mistrů díky předchozím plodným létům v evropských pohárech nasazená. Ví, že se v boji o vysněnou soutěž určitě vyhne Olympiakosu Pireus s českým brankářem Tomášem Vaclíkem nebo Dinamu Záhřeb, které stejně jako parta z Edenu dokráčelo v uplynulém ročníku Evropské ligy do čtvrtfinále.

Okruh možných soupeřů pro českého mistra je jiný, ale nemalujte si, že do společnosti nejlepších klubů kontinentu hladce profrčí. Potenciální oponenti jsou nebezpeční. V pondělí od 12 hodin proběhne los 3. předkola Ligy mistrů, Slavii bude přidělena dvojice, pak potká jejího vítěze. Počet dvojic nakonec UEFA zúžila na tři, možných soupeřů tak je tak šest. Bojovat ve 2. předkole mezi sebou začnou v úterý a ve středu.

UEFA v neděli nakrátko vydala na svých webových stránkách, že týmy pro los rozděluje do dvou skupin. Slavii zúžila výběr na tři dvojice. Malmö–HJK Helsinky, Alaškert Jerevan–Sheriff Tiraspol, Ferencváros–Žalgiris Vilnius. Tuhle zprávu hned zase smazala, v pondělí ráno ji ale opět potvrdila.

Základní skupinu Ligy mistrů si ze všech potenciálních soků zahrál v minulé sezoně jen maďarský šampion Ferencváros, v grupě s Juventusem, Barcelonou a Dynamem Kyjev skončil s jedním bodem poslední.

Papírově nejschůdněji se jeví vítěz arménsko-moldavského souboje mezi Alaškertem Jerevan a Sheriffem Tiraspol, byť v případě druhého jmenovaného celku by v Edenu možná vyskočily děsivé vzpomínky na dvanáct let starý kolaps v duelu s ním také v předkole Ligy mistrů.

Malmö, které nejprve musí vyřadit Helsinky, je zase rozjeté, je v zápasovém zápřahu, vede švédskou ligu a o víkendu smetlo Degerfors 5:0.

Určitě bez Kúdely

První zápasy 3. předkola Ligy mistrů se odehrají 3. a 4. srpna, odvety proběhnou o týden později. Slavia ví, že ani v jednom zápase nebude moct využít stopera Ondřeje Kúdelu, jenž stále pyká za údajnou rasistickou urážku Glena Kamary z Rangers v jarním osmifinále Evropské ligy. Z deseti soutěžních utkání, které od UEFA jako trest vyfasoval, se mu jich i díky mistrovství Evropy smáznulo zatím sedm.

Červenobílí se na novou sezonu připravují komplikovaně, hráči se do tréninkového procesu zapojují různě. Až dnes do něj naskočí vytížení reprezentanti Jan Bořil, Lukáš Masopust, Tomáš Holeš a Petr Ševčík. Už v neděli se Slavia představí v prvním ligovém kole ve Zlíně.

Potenciální soupeři Slavie pro 3. předkolo Ligy mistrů

Zúžená varianta (6 možných soupeřů)

Malmö–HJK Helsinky

Alaškert–Šeriff Tiraspol

Ferencváros–Žalgiris Vilnius

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud