28. července 2021 • 23:59

Vácha o Vrbovi: Sekuriťácký výstup mu hráči naúčtují, skvělá střídání

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jistota, stabilita, koncentrace. Sparta proti Rapidu ukázala všechny své světlé stránky, selhala jen jednou, když obrana pustila do gólové akce Dejana Petroviče. Postup zachraňoval Florin Nita. „Je zasloužený. Tým zvládl utkání famózně," rozplýval se ve studiu iSport.cz Lukáš Vácha. Nastínil i své budoucí plány ohledně trénování i „security" akci Pavla Vrby.



Po prudkém skluzu do Jakuba Peška v 88. minutě vyrazil na hřiště i kouč Pavel Vrba. V emocích uklidňoval hráče, odtrhl nabroušeného kapitána Bořka Dočkala od centra dění. Právě tento moment podle Lukáš Váchy ukazuje, jak Sparta mentálně zápas ukočírovala. „Bylo vidět, že se hrál pro trenéra hrozně důležitý duel. Vzal to na sebe, šel situaci roztrhnout. A někomu zachránil žlutou kartu," popisoval kapitán sparťanského B-týmu.

Sparta - Rapid: Emoce krotí přímo na hřišti i kouč Vrba. Dostal za to žlutou kartu
Video se připravuje ...

Žít z okamžiku podle něj bude tým i dál. „V kabině se tomu kluci zasmějí, sekuriťácký výstup asi Pavlu Vrbovi nenechají zadarmo. Jsem spokojený, mělo to všechno," smál se Vácha dál. Ale pokračoval také na vážné notě, výkon Letenských podle něj splňoval ta nejvážnější měřítka. „Zasloužený postup! Sparta zvládla utkání famózně, Rapid pustila k jediné střele na bránu, což je na takovém levelu úctyhodné. Trenér skvěle střídal, i když v některých případech vynuceně, náhradníci odehráli výborný zápas."

A 32letý středopolař pokračoval. „Jakub Pešek? Předvedl výborný výkon, byl drzý, podporoval tým náběhy do sprintu, navíc se vracel. Hrál opravdu výtečný duel." Letní posila vybojovala penaltu po srážce s gólmanem Richardem Strebingerem, pak navíc sama rozhodla o postupu Pražanů.

Důležitost zápasu pro klub nastínil kapitán béčka už před výkopem. „Může definovat další část sezony. Může pomoct, nebo vrhnout stín na další duely," přemítal Vácha a prozradil své budoucí plány, mohl by z něj být druhý sparťanský Vrba.

„Jsem šťastný za roli, kterou aktuálně mám. Na Spartě se o koučinku bavíme i s trenérským týmem béčka, vnímám to tak, že být ve Spartě je nejvíc," prozradil záložník, který působil také v Liberci. „Na trenéřinu jsem ještě dost mladý, musím se ještě hodně učit. Ale koukám pod ruce trenérům, sleduji to, mám to v oku, cítím to. Uvidíme, co se bude dít dál. Každopádně by mě to bavilo.“

SESTŘIH: Sparta - Rapid 2:0. Hrdina Pešek vystřelil Letenským postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud