29. září 2021 • 10:45

Tiraspol šokoval Real. Hrdina si LM vysnil na tetování, slavný gól už dal

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, vážně nejde o chybu: Real Madrid – Šeriff Tiraspol 1:2! Šokující výsledek z úterního programu Ligy mistrů překvapil celý fotbalový svět. Moldavský outsider na Santiago Bernabeu zaskočil favorita, o vítězství rozhodla parádní rána Sebastiena Thilla z poslední minuty. „Nejlepší a nejdůležitější gól moji kariéry, to je jasné,“ rozplýval se sedmadvacetiletý Lucemburčan se zajímavým příběhem. Naopak Real vstřebával velikou potupu…



Real Madrid, Inter Milán a Šachtar Doněck. Tři velké značky, které hrají Champions League pravidelně. Když k nim los do skupiny D poslal Tiraspol, nováčka v prestižní soutěži, čekalo se, že mužstvo trenéra Jurije Vernyduba moc šancí mít nebude. Uhraje bod, možná dva, víc těžko.

Realita? Po dvou zápasech má Šeriff 6 bodů. Před dvěma týdny doma skolil Šachtar (2:0), v úterý vyhrál i v Madridu. Mimochodem, kurz sázkových kanceláří na triumf hostů se před zápasem ve Španělsku pohyboval kolem třiceti ku jedné. To jen dokládá, o jak velkou senzaci jde.

Moldavský klub, na který historicky nemá vůbec dobré vzpomínky Slavia, vlastně zas tak moldavský není. Pro ilustraci národnostní složení úterní jedenáctky - dva Brazilci, dva Kolumbijci, dva Řekové, Ghaňan, Peruánec, Uzbek, Lucemburčan a na závěr reprezentant Mali. Z lavičky do zápasu ještě naskočili zástupci Severní Makedonie a Trinidadu a Tobaga.

„Jsem plný emocí a děkuji svým klukům za to, co dokázali. Šli do toho jako tým a zasloužili si uspět. Samozřejmě jsme věděli, že budeme muset dobře bránit. To se nám dařilo a ještě jsme podnikali dobré brejky. Jsem šťastný a hrdý,“ zářil ukrajinský kouč Vernydub.

Šeriff vedl díky hlavičce Jasura Jachšibojeva, po změně stran srovnal z penalty Karim Benzema. V devadesáté minutě ale vše rozsekl Sebastien Thill, když za vápnem levačkou práskl do skákajícího míče. Thibaut Courtois na bombu k tyči neměl šanci dosáhnout.

„Nejlepší a nejdůležitější trefa moji kariéry, to je jasné. Jsme teď strašně šťastní. Odehráli jsme vážně dobrý zápas, byli odvážní a v závěru dali trochu senzační gól,“ hlásil středopolař.

Thill pořád patří lucemburskému Progresu Niedercorn, do Tiraspolu zamířil letos v lednu na rok a půl dlouhé hostování. A hlavně britská média si hned vzpomněla, že v minulosti už jeden slavný gól dal. Niedercorn v sezoně 2017/18 v úvodním předkole Evropské ligy překvapivě vyřadil skotské Rangers. Po prohře 0:1 ve Skotsku zvládl lucemburský outsider odvetu doma (2:0). Byl to tehdy právě Thill, který vstřelil druhou, a tím pádem postupovou, branku.

Lucemburský reprezentant má i zajímavé tetování. Levé lýtko ozdobil svou podobiznou, která sní o poháru pro vítěze Ligy mistrů. Ještě před pár lety by se předtím zdála utopickou pouhá představa, že si Thill slavnou soutěž vůbec někdy zahraje. A vidíte, teď má po třetině skupinové fáze s Tiraspolem dokonce nejblíž k postupu dál…

Sebastien Thill si tetováním vysnil triumf v Lize mistrů...
Sebastien Thill si tetováním vysnil triumf v Lize mistrů...

„Ale na osmifinále zatím nemyslíme, protože jsme ještě nic mimořádného nedokázali. Prostě jdeme krok za krokem dopředu. Máme před sebou čtyři velmi důležité zápasy, a až dojde na poslední utkání, pak se budeme bavit o dalším kole,“ mírnil euforii trenér Vernydub.

Jeho protějšek Carlo Ancelotti se musel vyrovnávat s pořádnou ostudou. Po dobrém vstupu Realu do sezony přišel víkendový ligový zádrhel proti Villarrealu (remíza 0:0), a teď drsná facka v zápase, kde se nějaké problémy fakt neočekávaly.

„Víc než zklamaní jsme naštvaní. Hráli jsme v solidní intenzitě a vypadalo to dobře. Prohráli jsme kvůli malým detailům, které nás stály zápas. Jde o poučení do budoucna, protože takovou porážku jsme si nezasloužili. Ztratili jsme tři body a skupina je otevřená. Další zápas potřebujeme vyhrát,“ hodnotil Ancelotti.

Pokračování skupiny pro Real přijde za tři týdny na půdě Šachtaru, Tiraspol se pokusí na San Siru zaskočit Inter. Jak bude pouť moldavského outsidera pokračovat?

Góly

Domácí: 65. Benzema

Hosté: 25. Jachšibojev, 90. S. Thill

Sestavy

Domácí: Courtois – Nacho Fernández (66. Rodrygo), Militao, Alaba, Gutiérrez (66. Kroos) – Valverde, Casemiro (66. Modrić), Camavinga – E. Hazard (66. Jović), Benzema (C), Vinícius Júnior.

Hosté: Athanasiadis – Fernando, Arboleda, Dulanto, Cristiano – S. Thill, Addo – Traore, Kolovos (90+2. Nikolov), Castaňeda (C) (78. Julien) – Jachšibojev (57. Bruno).

Náhradníci

Domácí: Lunin, Vallejo, Kroos, Modrić, Asensio, Jović, Vázquez, Rodrygo, Isco, Díaz, Blanco, López

Hosté: Celeadnic, Pascenco, Radeljić, Julien, Cojocari, Nikolov, Bruno, Cojocaru, Yansané

Karty

Domácí: Casemiro, Ancelotti (trenér), Jović

Hosté: Arboleda, Addo, Dulanto, S. Thill

Rozhodčí

Visser (BEL) – Vanyzere (BEL), Nijssen (BEL)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Real 6 5 0 1 14:3 15
2. Inter Milán 6 3 1 2 8:5 10
3. Tiraspol 6 2 1 3 7:11 7
4. Šachtar 6 0 2 4 2:12 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud