3. listopadu 2021 • 10:20

Ronaldo (zase) spasil United. Je jako Jordan pro Chicago, smekl Solskjaer

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřetí v řadě zachránila fotbalisty Manchesteru United v Lize mistrů největší hvězda týmu Cristiano Ronaldo. Šestatřicetiletý Portugalec vstřelil v úterý oba góly „Rudých ďáblů“ při remíze 2:2 na hřišti Atalanty Bergamo a udržel svůj tým v čele skupiny F. Ronaldo se opět prosadil v závěru utkání a od trenéra Oleho Gunnara Solskjaera si vysloužil přirovnání k basketbalové legendě a šestinásobnému vítězi NBA Michaelu Jordanovi.



„Každý v týmu máme svou roli, Cristiano je střelec a lídr. Je pro nás tím, kým byl Michael Jordan pro Chicago Bulls. Tihle šampioni dělají velký týmy. Pokud chcete mít někoho v gólové šanci v poslední minutě zápasu, přejete si, aby to byl právě Cristiano,“ řekl televizní stanici BT Sport Solskjaer v narážce na Jordanovu schopnost rozhodovat zápasy v samém závěru střetnutí.

To samé se v posledních utkáních daří i Ronaldovi v Lize mistrů. V domácím duelu s Villarrealem dokonal obrat na 2:1 v páté minutě nastavení, v prvním vzájemném utkání s Bergamem zařídil další „otočku“ na 3:2 trefou v 81. minutě. V odvetě na hřišti Atalanty skóroval těžkým volejem v první minutě nastaveného času.

United přitom dvakrát prohrávali, stejně jako na Old Trafford ale dokázali zareagovat. Na Iličičovu trefu z 12. minuty odpověděl Ronaldo krátce před pauzou a vítězná nebyla ani Zapatova branka z 56. minuty.

„Začátek zápasu nám nevyšel, Atalanta nás dostala pod tlak. Už když jsem proti nim hrál za Juventus, tak to bylo vždycky těžké utkání. Nikdy se ale nevzdáváme, vždycky věříme až do konce,“ ujistil historicky nejlepší střelec „milionářské soutěže“ Ronaldo, jenž se letos trefil v každém ze čtyř utkání základní skupiny a má na kontě pět branek.

Cristiano Ronaldo v nastavení vyrovnal na 2:2
Cristiano Ronaldo v nastavení vyrovnal na 2:2

Pětinásobný držitel Zlatého míče nasázel po letním návratu do Manchesteru devět gólů v 11 soutěžních zápasech, jeho staronovému týmu se ale nedaří podle představ. Podle některých kritiků to může souviset i se změnou herního stylu po Ronaldově příchodu.

„Někteří lidé dokonce říkají, že Ronaldo je největší problém současných United. Představte si, že Ronaldo v týmu je problém!“ kroutil hlavou na tiskové konferenci trenér Bergama Gian Piero Gasperini, jenž měl pro hvězdného Portugalce jen slova chvály.

V Premier League přesto ztrácí úřadující vicemistři z pátého místa na vedoucí Chelsea už osm bodů a ani v Lize mistrů zdaleka nepotvrzují roli jasného favorita skupiny. „Rudí ďáblové“ mají ve vyrovnané skupině F o dva body víc než Bergamo a stejně bodů jako druhý Villarreal. Právě klíčový duel na hřišti španělského soupeře čeká United v dalším kole, Bergamo se představí v Bernu.

Fenomén Ronaldo: kde všude hrál a v čem tkví jeho recept na úspěch?
Video se připravuje ...

Manchester United Vše o klubu ZDE

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Manchester Utd. 6 3 2 1 11:8 11
2. Villarreal 5 2 1 2 9:7 7
3. Atalanta 5 1 3 1 10:10 6
4. Young Boys 6 1 2 3 7:12 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud