4. června 2022 • 11:07

UEFA se kaje za chaos v Paříži: Omlouváme se, tohle se nesmí opakovat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská fotbalová unie UEFA, která nejprve dávala chaos při finále Ligy mistrů za vinu fanouškům, se jim po týdnu za situaci v Paříži omluvila. Učinila tak poté, co si v pátek na události na Stade de France a v jeho blízkosti stěžoval po Liverpoolu také vítězný Real Madrid a vyzval k vyšetření událostí.



„UEFA by se ráda upřímně omluvila všem divákům, kteří museli zažít nebo byli svědky děsivých a skličujících událostí před finále Ligy mistrů. Žádný fotbalový fanoušek by se neměl dostat do takové situace a už se to nesmí opakovat,“ uvedla unie v prohlášení.

Zápas začal s více než půlhodinovým zpožděním kvůli problémům před stadionem, kde se zdržely tisíce fanoušků. Řada příznivců se snažila dostat dovnitř s falešnými vstupenkami, což způsobilo chaos a zdržení. Vyšetřením událostí pověřila UEFA nezávislou komisi vedenou Portugalcem Tiagem Brandaem. Unie slíbila, že zveřejní kompletní zprávu komise

„Cílem je zjistit, co se stalo a určit, jaké je třeba si z toho vzít ponaučení, aby to neopakovalo,“ uvedla UEFA, která zpočátku obviňovala z chaosu fanoušky, kteří podle ní přišli pozdě, a poté držitele falešných vstupenek.

Proti některým fanouškům včetně mladistvých, kteří se snažili dostat na zápas, použila policie slzný plyn. Zadrženo bylo 105 lidí a 238 fanoušků utrpělo lehká zranění.

Real, který ve finále zvítězil 1:0, v pátek uvedl, že zmatky pokračovaly i po utkání a několik jeho fanoušků utrpělo při násilných potyčkách zranění. Někteří museli do nemocnice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud