Jonáš Bartoš
18. srpna 2022 • 04:00

Spokojená Plzeň: nervy v Baku, čaroděj v bráně i ztráta kapitána pro odvetu

Vstoupit do diskuse
7
  • Video se připravuje ...

    PŘÍMO Z BAKU | Bezbranková remíza v Baku padá hodně na rukavice gólmana Jindřicha Staňka. Také další hráči plzeňské Viktorie odvedli srdnatý výkon proti kvalitnímu soupeři, který stejně jako Bílkova parta touží po účasti v hlavní fázi Ligy mistrů. Západočeši si domů vezou nadějný výsledek a je blizoučko velkému snu a výdělku přes 400 milionů korun. Jak vypadal středeční duel proti Karabachu?

  • Čaroděj Staněk roste pro velkoklub

    Opakuje se to každý plzeňský zápas. Viktorii nosí na ramenou těžkými předkoly vousatý muž v brance. Jindřich Staněk vytáhl v Baku minimálně tři těžké zákroky a v náročném zápase vychytal čisté konto. Remíza jde zásadním způsobem za jedničkou Plzně, letními výkony roste pro velký evropský fotbal. „Jindra je skvělý, zase nás podržel. Ukázal, že je to pravděpodobně nejlepší český gólman. Věřím, že mu forma vydrží minimálně pro odvetu,“ chválil plzeňský kouč Michal Bílek.

    Má se Vaclík bát? Staněk roste do jedničky pro nároďák, míní Jirkal
    Video se připravuje ...

  • Nervy na hřišti i pískot v hledišti

    Plzeň okusila ve středu večer opravdu náročnou zkoušku s kulisami opravdové Ligy mistrů. Nažhavené publikum vyprodané arény v Baku pískalo na Bílkovy hochy už od rozcvičky, blikajícími telefony a vytrvalými pokřiky hnalo své hochy do boje. Celý klub touží po velkém úspěchu a podruhé v historii projít do hlavní fáze Ligy mistrů. Jenže to samé hodlá udělat i Plzeň. Na hřišti šlo o nesmlouvavou bitvu v divoké kulise při náročných podmínkách, kdy teplota šplhala na 28 stupňů a přidávala jí vysoká vlhkost. „Mám radost, že si můžeme zahrát takové zápasy před výbornou kulisou, kde jde o strašně moc. Jakmile vstoupíte do utkání, hráči i trenéři už atmosféru tolik nevnímají. Atmosféra ale byla bezvadná, věřím, že v Plzni bude ještě lepší,“ komentoval po utkání Bílek.

    Zaplněné tribuny v BakuFoto FC Viktoria Plzeň

  • Odveta bez kapitána

    Hned v úvodu po precizním rohu Lukáše Kalvacha mohl otevřít skóre, scházelo jen lepší zakončení, trefit balon přesně. Lukáš Hejda spolu s Luďkem Pernicou zvládal i své povinnosti dozadu, proti mimořádně kvalitním ofenzivním borcům z Karabachu obstál. Jenže za držení ve druhé půli přišla žlutá, v pořadí třetí v kvalifikaci o Ligu mistrů. To znamená stopku do klíčové odvety za týden. „Jsme natolik kvalitní, že ho nahradíme,“ věřil Bílek. Ztráta vůdce týmu a kapitána ale bude citelně bolet.

    Lukáš Hejda Plzeň k odvetě nepovedeFoto FC Viktoria Plzeň

  • Jistý a klidný Jemelka

    Plzeň ho ve čtvrtek kupovala z Olomouce jako levonohého stopera, vzhledem k utkání v Karabachu z něj bleskově dočasně udělala levého obránce. Václav Jemelka necelý týden po vytouženém přestupu na západ Čech naskočil v základu do bitvy o Ligu mistrů, navíc na nezvyklé pozici. Ryšavý bek ale svůj part odehrál excelentně. Vyhrával hlavičkové souboje, nechyboval v rozehrávce a až na výjimky zavřel svou levou stranu. „Je to zkušený hráč a potvrdil své kvality. Odvedl super výkon. Jsem s ním spokojený, stejně jako s ostatními,“ chválil Bílek českého reprezentanta.

    Václav Jemelka, vysněná a jistá posilaFoto FC Viktoria Plzeň

  • Vyblázněný soupeř

    Odveta v Plzni po remíze 0:0 zůstává velmi otevřená. Silný Karabach určitě nepoletí do Česka odevzdaný, naopak. Zejména směrem dopředu, kde válí trojice Wadji, Kady a Zoubir, disponují kvalitou špičkového evropského střihu. V Baku Západočeši domácí hvězdy ustrážili, doma i bez kapitána Hejdy to bude znovu těžký úkol. Viktoria musí zůstat kompaktní, nenechat ofenzivním borcům prostor. Jinak jsou schopní okamžitého zakončení, individuálních průniků jeden na jednoho a dalších nebezpečných kejklí. „Podmínkou bude to, abychom odvedli výkon jako dneska a vstřelili jednu branku, to je úplně jednoduché,“ culil se při posledním dotazu na středeční tiskovce Michal Bílek.

    Bílek je jako Simeone. Plzeň i Atlético hrají disciplinovaně a mají výsledky, všímá si Jirkal
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud