9. dubna 2024 • 16:50

Předčasné finále! Citizens v brnění favoritů, ale NIKDY nepodceňujte Real

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba týmy jsou v té těžší polovině losování, o tom není pochyb. Ale v minulé sezoně na tom byli City stejně, a přesto si došli pro svůj první evropský pohár (přesvědčivě odklidili Lipsko, Bayern, Real Madrid a těsně Inter Milán). Úřadující mistři se tedy na túře k vysokému vrchu ve Wembley nezaleknou ani v nejmenším, zejména proto, že se utkají s Bílým baletem, což je přesně ta výzva, která je zahřívá jako kapalinu nad kahanem.



Trojnásobný šampion sice nehraje tak plynule jako loni a téměř v každém utkání inkasuje, ale jeho fotbalové zdi jsou stále tlusté a mohutné. Převážná část expertů mu navléká brnění hlavního favorita, třebaže působí o něco méně dokonale, než se očekávalo. I když měli potíže s kádrem, stále jde o nejkonzistentnější projekt s dostatečnou kvalitou, aby si podruhé přetáhli panovnický plášť. S De Bruynem a Haalandem, kteří se vracejí do formy a kondice, jsou jako silný dub, který jen tak nějaký vítr neskácí.

Nikdy ale neodepisujte Real Madrid. To je jisté, jako že se země otáčí. I když… Lídr La Ligy může být rád, že je v poslední osmičce. RB Lipsko ho v obou osmifinálových duelech přehrálo a svěřenci Carla Ancelottiho nevypadali jako potenciální vítězové LM. To je ovšem v minulosti nezastavilo. Jejich nedávná historie je kronikou nelogických evropských triumfů, kdy nějakým způsobem dobývali kontinent, přestože nejlepší – po herní stránce – byli jen zřídkakdy.

Pokud však mají mít nějakou šanci skolit Goliáše z města, jež kdysi nastartovalo průmyslovou revoluci a mělo první železnici pro osobní přepravu, budou potřebovat

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud