18. září 2008 • 15:14

Škorpil: Větší změny nepředpokládám

Autor: hp
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden v nové roli má za sebou liberecký trenér Ladislav Škorpil. Fotbalový Liberec zrušil funkci sportovního ředitele a jeho pravomoci převzal právě liberecký kouč.



 

Během té doby Slovan zažil tři změny v kádru. Čekají se pod Ještědem další?

„Větší pohyb v kádru nepředpokládám,“ uvedl Ladislav Škorpil s tím, že o některé fotbalisty Slovanu je zájem a o případném zúžení širokého kádru se ještě bude jednat.

„Uvažovali jsme o tom, ale řešení jsme odložili až na toto pondělí, kdy se sportovní úsek sejde,“ dodal. Přestupové okno se zavře posledního září, což je včetně dneška za dvanáct dnů.

Vedení Liberce přesně před týdnem překvapivě oznámilo, že ukončilo smlouvu se sportovním ředitelem klubu Josefem Jinochem a tuto funkci zcela zrušilo. Údajně proto, aby sjednotilo sportovní úsek.

„Pravomoci současného sportovního ředitele převezme trenér A-mužstva Ladislav Škorpil. Zkusíme najet na systém a la Manchester United,“ řekl předseda představenstva FC Slovan Liberec Zbyněk Štiller.

Vzniká tedy v libereckém Slovanu funkce klubového manažera podle anglického vzoru? Sám Ladislav Škorpil se tomuto přirovnání brání. „V podstatě dělám jen to, co jsem dělal předtím.

Sportovní úsek jsme řídili dva, teď ho budu řídit jen já. Budu pracovat do roztrhání těla. Ale ekonomickou stránku věci stejně musí zvážit majitel klubu,“ řekl Ladislav Škorpil.

Severočeský klub během posledního týdne opustil Milan Matula, který přestoupil do Teplic, a Jiří Liška, jenž zamířil na hostování do Zlatých Moravců.

Naopak hostovat z pražské Slavie bude na severu Čech Theodor Gebre Selassie. Ten by měl zacelit díru na pravém místě obrany, která Severočechy po odchodu Petera Šinglára dlouhodobě trápila.

Příchodem Selassieho naopak asi definitivně padla možnost, že by pod Ještěd zamířil Ondřej Kúdela ze Sparty, o kterého Liberec usiloval.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud