Richard Šíma
24. října 2009 • 17:54

Baník pokračuje v euforii, porazil "klokany"

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři branky inkasovali neprůstřelní Bohemians 1905 na ostravských Bazalech. Utkání soupeřů se silným fanouškovským zázemím skončilo 3:1 pro Baník. Klokani poprvé v této sezoně dostali v jednom utkání více než jeden gól, Ostravané vyhráli třetí ligový zápas v řadě.



O tom, že Bohemians svou pozoruhodnou bilanci na Bazalech neudrží, bylo jasno už ve 32. minutě. To zvýšil exklokan Strnad na 2:0 a gólman Sňozík poprvé v této sezoně zažil, jaké to je jít do sítě pro míč více než jedenkrát za zápas.

„Nedivím se tomu, že jsme tentokrát dostali více branek. Baník je směrem dopředu nesmírně silný. Hlavně v prvním poločase nás jasně přehrával, tenhle zápas si zasloužil vyhrát,“ pravil Pavel Hoftych, trenér Bohemians.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Čekalo se, co předvedou fanoušci obou celků. Jejich kotle byly narozdíl od ostatních sektorů stadionu plné a atmosféra díky tomu velmi zajímavá. Ostravští fans se hned v úvodu vytasili s choreem, na němž demonstrovali svůj názor na pravost té které Bohemky.

Podle nich je tou pravou tým, který hrál na Bazalech právě včera, což vlajkonoši Baníku dali svými transparenty najevo. Aby se snad ale někdo nedomníval, že se s příznivci Bohemians 1905 nějak bratříčkují, doprovodil ostravský kotel lichotivé choreo poněkud nelichotivým skandováním směrem k zelenobílým. Jsou to přece jen Pražané, a s těmi se ostravští fans přátelit nemohou...

STRNAD DAL GÓL "KLOKANŮM" A VYHRÁL DVĚ VEČEŘE >>>

Vzrušení mezi fanoušky Bohemians nastalo na konci první půle, kdy se v jejich sektoru strhla ostrá bitka s členy ostravské ochranky. Rvačka trvala několik minut a padlo nesčetně ran pěstí. Přitom se zdálo, že vlajkonoši Bohemians nic nekalého netropili.

„Nemám ještě všechny informace, naše ochranka určitě reagovala na porušení návštěvního řádu v sektoru vlajkonošů Bohemians. A situaci vyhodnotila tak, že zasáhne. Adekvátnost zákroku teprve posoudíme,“ vysvětlil Igor Bruzl, tiskový mluvčí Baníku.

SOUHRN 12. KOLA >>>

Navenek se skutečně zdálo, že rvačka se strhla úplně zbytečně. „Celý incident považuji za individuální selhání některých členů ostravské ochranky, ale zřejmě také některých našich fanoušků. Myslím si, že k té pranici vůbec nemuselo dojít a že by se celá ta věc obešla bez zásahu ochranky,“ přidal své mínění Lukáš Přibyl, sportovní ředitel Bohemians.

Celá bitka nakonec navenek skončila úspěchem fans Bohemians, kteří ochranku ze svého sektoru vyeliminovali, čímž se situace uklidnila. Policie, která už za plotem formovala své síly, nakonec zasáhnout nemusela.

Pozornost na sebe znovu strhnul fotbal. Na úvodní Lukešův gól z 15. minuty a Strnadovo zvýšení reagovali hosté až na konci první půle. To byl gólman Baránek donucen vynikajícím zákrokem vychytat Csehovu tutovku. Brzy po přestávce se Škoda překrásně opřel do Jankova centru a nechytatelnou bombou snížil.

A vzápětí měl tutovku, když běžel na ostravského gólmana sám. Baránek Baník znovu podržel. „Ukvapil jsem se, měl jsem jít s míčem ještě dál a ne tak brzy střílet,“ líčil akci, která nakonec k vyrovnání nevedla, útočník Bohemians Milan Škoda.

Chvilkové drama, které snížením nastalo, ukončil Lička. Využil Řezníkovy akce, která skončila přihrávkou na hranici šestnáctky, a odtud nechytatelně zavěsil.

„Z posledních tří zápasů máme devět bodů, a s tím mohu být maximálně spokojený,“ konstatoval ostravský trenér Miroslav Koubek, jenž přiznal, že 24 bodů, které Baník momentálně má, je výsledek více než lichotivý. „Musím říct, že takový bodový stav jsme po 12. kolech nečekali,“ řekl Koubek.

Baník Ostrava - Bohemians 1905 3:1 (2:0)

Branky:
15. Lukeš, 33. Strnad, 62. Lička - 53. Škoda.
Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Santarius.
ŽK: Varadi - Janek, Škoda.
Diváci: 5621.

Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Mičola (84. Wojnar), Strnad (89. Kraut), Zeher (60. Varadi). Trenér: Koubek.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Janek (68. Bartek), Lukáš, Dian (75. Hašek), Štohanzl - Ibragimov (84. Kaufman), Škoda. Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud