20. března 2010 • 14:05

KORUPCE: Hráčům hrozí 15 let, týmu vyloučení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se prokáže korupce v utkání Olomouc - Bohemians Praha, mohou padnout tvrdé tresty. Hráčům hrozí v takovém případě zákaz činnosti až na 15 let, týmům i vyloučení z nejvyšší soutěže.



Předseda fotbalového svazu Ivan Hašek hodlá nechat aféru detailně vyšetřit. "Zatím nemáme konkrétní informace. Ale celou záležitost důkladně prošetříme, a pokud se prokáže, že k provinění došlo, budu zastáncem co možná nejtvrdších trestů," řekl.

Čtěte dále:
Prohra 0:4. Korupce srazila Olomouc do kolen »
Korupce! Zoubek potvrdil, že dostal 300 tisíc »
Jak se uplácelo podezřelé utkání »

Předseda disciplinární komise Jiří Golda poznamenal, že svaz zatím žádné jiné zprávy než z médií nemá, zveřejněné informace jsou však velmi závažné. Kauzu vyšetřuje kriminální policie.

Psotka nakázal hráčům, aby vypnuli mobily a počítače
Pak s nimi před zápasem na Spartě probral údajnou korupci »

"Korupce jednoznačně patří mezi nepřijatelné jevy a pamatuje na to i disciplinární řád, který po novelizaci umožňuje udělit velmi přísné tresty," řekl Golda.

Olomoucký klub všechna obvinění zcela odmítá. "Vedení SK Sigma Olomouc vyjadřuje zásadní nesouhlas s obsahem článku, který vyšel dne 20. 3. 2010 v deníku Aha. Skutečnosti v něm uvedené odmítá a připravuje kroky k právní ochraně," napsal klub v prohlášení zveřejněném na oficiálních webových stránkách.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud