Pavel Hartman
3. května 2011 • 23:20

Nový zachránce pro Slavii: Asi Natland!

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový majitel Slavie? Antonín Franc ho na schůzce s Ivanem Haškem nepředstavil. Podle informací Hospodářských novin jím však má být investiční společnost Natland. Všechny tajnosti by měly zmizet na středeční tiskové konferenci klubu.



Kdo zachrání Slavii? Měl se to dozvědět už včera první muž českého fotbalu Ivan Hašek. Ale nestalo se tak. Antonín Franc, muž, který se veřejně přihlásil k držení majoritního podílu v „červenobílé akciovce“, dorazil dvě hodiny po poledni za ním na schůzku, ovšem jméno spasitele zbídačelého klubu si nechal pro sebe. Alespoň to tvrdil výstup z tohoto setkání.

„Seznámil jsem pana předsedu s postupem věcí. Ty se mají tak, že nejpozději ve středu 4. května bude klub informovat na oficiální tiskové konferenci o řešení současné situace,“ uvedl Franc po schůzce.

Ivan Hašek na stejné téma? Také strohý a nic neříkající. „Jsem rád, že mě pan Franc informoval, víc se veřejnost dozví nejpozději ve středu,“ řekl.
Těm, kterým by to nestačilo, obě strany vzkázaly, že se dohodly na bobříku mlčení do inkriminované středy.


Velké tajemství se však přesto zdá být u konce. Internetový server Hospodářských novin totiž večer přispěchal s informací, že zachráncem Slavie bude investiční společnost Natland Group, která je registrovaná na Kypru a zabývá se poskytováním finančních služeb a investicemi do akcií a realit.
„Mohu potvrdit, že jednáme s SK Slavia Praha o možnostech, jak situaci klubu řešit,“ citoval Rostislava Starého, tiskového mluvčího Natlandu, web iHNed.

Natland má údajně do Slavie rychle nalít 20 milionů korun, aby byla zažehnána aktuální hrozba neobdržení profesionální licence. O jejím udělení nebo neudělení bude licenční komise rozhodovat už tento čtvrtek.

Další finanční injekci by měl Natland připojit až po auditu hospodaření klubu.
Co je to vlastně za firmu? Stojí za ní skupina partnerů, z nichž největší slovo mají Tomáš Raška a Jan Koťátko. Spravuje finanční prostředky soukromých i institucionálních investorů.

Domácí tým jde do vedení
Domácí tým jde do vedení


Veřejnosti se připomněla hlavně před rokem, kdy koupila společnost Prominecon (dříve Navatyp, kontroverzní developerská firma, o níž se tradovalo, že byla úzce napojená na pražský magistrát a špičky ODS), spojovaný s lobbisty Romanem Janouškem a Tomášem Hrdličkou.

Spekuluje se o tom, že právě Janoušek bývá častým hostem baru, který má v pražských Žlutých lázních vlastnit někdejší slávistický boss Tomáš Rosen.
Každopádně jde o nečekaný zvrat. Dosud se v kuloárech přetřásalo, že by klubu z Edenu mohly podat záchranný kruh dva jiné subjekty: firma Viamont sídlící v Ústí nad Labem, anebo společnost PPF miliardáře Petra Kellnera.
Jenže teď to vypadá, že stavět na nohy bude Slavii Natland.

Každý, kdo dorazí „spasit“ Eden, však musí počítat s mnoha komplikacemi. Narazí nejen na dva dluhy – první ve výši 10 milionů vůči hráčům, druhý přesahující 100 milionů korun vůči společnosti DCLL, jíž podstoupil pohledávku ENIC – ale také na nevyjasněnou vlastnickou strukturu.

Společnost ENIC totiž tvrdí, že nikdy neztratila majoritu ve Slavii, což dokládá pravomocným verdiktem soudu v Anglii. Její právní zástupce Petr Slach z advokátní kanceláře Squire Sanders včera Sportu řekl, že žádný nový investor Slavie s jeho klientem zatím nejednal.

„Dosud nám nebyla předložena v písemné formě žádná nabídka na dohodu, která by situaci se Slavií řešila. Jestli někdo tu dohodu má, tak ať uveřejní, kdy a s kým ji sjednal. A jestli toto není schopen předložit, tak lže,“ doplnil.
Tohle se do středy vyjasní jen těžko.

NATLAND GROUP
Investiční společnost registrovaná na Kypru Řídí ji Tomáš Raška a Jan Koťátko Operuje na trzích střední a východní Evropy, na českém trhu je od roku 2001 V květnu 2010 koupila stavební a developerskou firmu Prominecon V letech 2007-2009 byla majoritním vlastníkem basketbalového klubu BK Pardubice

„příchod“ nového vlastníka

23. březen 2011 PĚT MENŠÍCH INVESTORŮ Ředitel klubu Miroslav Platil říká, že šedesát procent akcií převezme v dohledné době skupina pěti investorů. „Ta věc už je schematicky připravená,“ tvrdí.

15. duben 2011 HROZÍ KRACH Platil v rozhovoru pro Sport a ČTK oznamuje, že vlastníkem je Antonín Franc, člen představenstva klubu, a že slibovaná skupina pěti investorů nepřijde. Zároveň vyjadřuje obavu o budoucnost Slavie. „Situace je smrtelná,“ říká. Jako o skutečném majoritním akcionáři se hovoří o kontroverzním Petru Sisákovi.

20. dubna DIAMANTOVÁ SVATBA K zájmu o Slavii se hlásí firma Diamonds International Corporation. Hned druhý den ale rychle couvá.

21. dubna FRANC U HAŠKA Údajný vlastník Franc předkládá svazovému předsedovi Ivanu Haškovi plán na záchranu Slavie. S tím, že po Velikonocích odtajní příštího pána červenobílých. To se však nestane.

2. května FRANC U HAŠKA II. Franc oznamuje Haškovi, že nového majitele představí veřejnosti ve středu 4. května na mimořádné tiskové konferenci. Má jím být Natland.



Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud