31. července 2010 • 17:56

Vlček vystřelil Slavii první výhru v nové sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté Slavie Praha se ve 3. ligovém kole dočkali první výhry. V Edenu zdolali Mladou Boleslav 1:0 a ujali se vedení v neúplné tabulce. Tříbodový zisk jim zajistil čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem Stanislav Vlček.



Domácí kouč Karel Jarolím dnes postrádal vedle zraněné trojice Lukáš Jarolím, Hloušek, Naumov i slovenského záložníka Petera Grajciara, který je na odchodu. Zájem o jeho služby má nováček turecké ligy Konyaspor a jednání jsou téměř u konce. Ani hosté nebyli kompletní - Kúdela, Kysela a Zahustel jsou zranění.


Ani příjemné letní počasí neobměkčilo slávistické fanoušky a ti nejvěrnější z "kotle" nadále pokračují v bojkotu kvůli tomu, že se do Edenu přestěhovali i Bohemians 1905. O moc však nepřišli, týmy příliš hezkého fotbalu nepředvedly. Souboj sice začal ve svižném tempu, ale hře chyběla přesnost a přesná kombinace. Slavia byla aktivnější, hostům však stačilo pozorně bránit. Snaha domácích končila již na hranici mladoboleslavské šestnáctky.

Obránce Petr Johana se snaží bránit Milana ČernéhoFoto Michal Beránek (Sport)


První střelu na branku vyslal až ve 27. minutě obránce Čelůstka po centru Trappa, ale z dobré pozice vystřelil slabě a brankář Miller míč chytil. Hostující gólman si snadno poradil i s ranou Milana Černého z hranice velkého vápna. Neuspěl ani Hora, jemuž v poslední moment zblokoval střelu Rolko. Na druhé straně Mendy uvolnil Chramostu, ale rodící se nebezpečí odvrátil Hubáček.

Domácí nevyžili ani šanci těsně před přestávkou. Po centru Jaroslava Černého se míč dostal k volnému Čelůstkovi, jenž z deseti metrů poslal míč nad břevno.

Nezáživný fotbal pokračoval i po přestávce. V 55. minutě domácím zatrnulo: po centru Opiely volný Chramosta hlavičkou netrefil branku a v 72. minutě stejný hráč selhal ve stoprocentní šanci. Sám před Vaniakem vypálil těsně vedle. Mezitím vybídl Jaroslav Černý ke skórování střídajícího Vlčka, který sice vypálil bez přípravy, ale hodně nepřesně.

Milan Černý při průniku boleslavskou obranou
Milan Černý při průniku boleslavskou obranou


Slávisty z trápení vysvobodil Vlček. Čtvrt hodiny před koncem si naběhl na Kiselův přímý kop a hlavou překonal boleslavského brankáře. Výhru mohl Vlček pojistit čtyři minuty před koncem, kdy se uvolnil přes svého strážce, ale pak přestřelil. Ještě v poslední minutě "spálili" domácí dvě jasné šance: po střele Milana Černého míč vykopl v pádu Miller a Kisel vypálil vedle.

Domácí tým nastupoval už bez záložníka Grajciara, který s největší pravděpodobností brzy přestoupí do Turecka.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 75. Vlček. Rozhodčí: Drábek - Košec, Peřina. ŽK: J. Černý, Ragued, Koubský - Sylvestre. Diváci: 4259.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - J. Černý (83. Belaid), Ragued, Kisel, Janda (59. Vlček) - Hora (72. Zákostelský), M. Černý. Trenér: K. Jarolím.

Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Johana, Rolko, Fabián - Kalina, Mendy (79. Bulut), Sylvestre, Opiela, Sedláček (59. Táborský) - Chramosta (72. Kulič). Trenér: Stanner.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud