25. října 2011 • 15:04

Golda: Fungujeme jinak než soud, body Olomouci nevrátíme

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okresní soud v Olomouc dnes zprostil obžaloby všechny aktéry korupční kauzy Sigma Olomouc-Bohemians Praha. Přesto disciplinární komise FAČR trvá na tom, že rozhodnutí soudu na jejím výroku (pokuta+odpočet bodů pro Sigmu) nic nezmění.



„Disciplinární komise se případem zabývala velmi dlouho a velice důkladně. Už v průběhu řešení této kauzy jsme upozorňovali, že disciplinární řízení fotbalové asociace probíhá trochu jinak, než soudní řízení, které je více svázáno procesními záležitostmi,“ uvedl Jiří Golda, předseda disciplinární komise.

Jinými slovy: fotbalový trest pro Olomouc nikdy neměl žádnou souvislost s případným trestem od civilního soudu, který o zproštění obžaloby rozhodl pro nedostatek důkazů.

Golda však tvrdí, že „nejrůznější možné důkazy byly ve složitém případu zničeny“. I bez nich disciplinárka došla k závěru, že se přestupek stal a proto vynesla trest.

„Komise rozhodnutí soudu respektuje, nemáme však zatím podrobnosti, v tomto okamžiku ani nevíme, zda se státní zástupce odvolá a pochopitelně ještě neznáme vlastní odůvodnění rozsudku. Nicméně musím konstatovat, že na rozhodnutí si komise trvá,“ dodal Golda.

Nový svědek případu Luděk Hrubý, bývalý člen ochranky FC Brno, tvrdí, že si rozpoutání korupční aféry objednal někdejší předseda svazu Pavel Mokrý.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud