6. prosince 2011 • 13:42

Odstupné pro Chovance: Končící GSM dostane od Sparty 750 tisíc!

Autor: jon, mip, kub
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné nadávky, výčitky či vzájemné napadání. Jozef Chovanec se na ukončení spolupráce se Spartou domluvil v přátelské atmosféře. Tomu odpovídají i finance, které si odstupující generální manažer z Letné odnese. Podle informací Sportu dostane od klubu tři měsíční platy, což dělá zhruba 750 tisíc korun.



"Jedná se o oboustrannou dohodu ukončení spolupráce. Chtěl bych panu Chovancovi poděkovat za jeho práci ve Spartě. Všechno špatné nebylo, Sparta se bodové zlepšovala," uvedl nový místopředseda představenstva Sparty Lukáš Přibyl, když klub jeho odvolání oznamoval.
S Chovancem končí i celý realizační tým. Důvody se v posledních letech nasčítaly: vypadnutí v play off Ligy mistrů s Žilinou, selhání v souboji o titul s Viktorií Plzeň a absence Sparty v hlavní fázi evropských pohárů v této sezoně.

Tato klopýtnutí nevynahradilo ani to, že Sparta v minulém ročníku v lize nasbírala nejvíc bodů za posledních deset let a do letošní zimní pauzy jde s šestibodovým náskokem na druhý Liberec.  

„Rozhodujícím pro náš návrh ukončit spolupráci byl argument, že z pohledu Sparty je zcela nezbytné dosáhnout na ligový titul a postoupit v příští sezoně do pohárové Evropy. A není správné tento absolutní nárok a odpovědnost klást na sportovní vedení, které je zatíženo letošním pohárovým neúspěchem. Změna je z pohledu dosažení těchto cílů pozitivní,“ vysvětlil krok v tiskovém prohlášení šéf Sparty Daniel Křetínský.

Chovanec ve Spartě skončil v roli generálního sportovního manažeraFoto Jaroslav Legner Sport

Co bude s Chovancem dál? "Na volno nejsem moc zvyklý, myslím, že žádný z trenérů. Pokud by se něco objevilo, nabídku bych určitě zvažoval. Nebránil bych se pozici, která je podobná té, kterou jsem měl ve Spartě. A je jedno, jestli je to bude doma nebo v zahraničí," nastínil 51letý stratég.

Chovanec svůj konec vzal v klidu. Dobře ví, že díky rozumné dohodě o ukončení spolupráce se do Sparty může ještě v budoucnu vrátit. A i díky tomu si z Letné odnese na rozloučenou slušné odstupné.

"Já sparťan vždycky budu, na tom se nemění ani to, že jsme teď přerušili spolupráci. Na zápasy budu chodit vždycky rád a sledovat dění ve Spartě stejně, jako když jsem v klubu pracoval," přiznal.

Spolu s Chovancem se angažmá chýlí ke konci někdejším oporám Jaromíru Blažkovi a Tomáši Řepkovi, kteří poslední půlrok strávili na lavičce či zranění na tribuně. "K některým hráčským pohybům ve Spartě dojde již před příchodem nového sportovního vedení," potvrdil Lukáš Přibyl.

Sparťanský trenér Jozef Chovanec oznamuje svůj odchod z pozice GSM Sparty
Sparťanský trenér Jozef Chovanec oznamuje svůj odchod z pozice GSM Sparty

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud