8. prosince 2011 • 05:12

Hadamczika rozzlobil prodej Bazalů: Brácha by se otáčel v hrobě

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám klub vlastnil, chátrající Bazaly se dokonce snažil koupit a pro fotbalový Baník je zachránit. Aloise Hadamczika, současného kouče hokejové reprezentace, situace kolem prodeje stadionu pořádně rmoutí. „Situaci v klubu hodnotím se slzami v očích,“ uvedl dokonce ve středečním online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.



Bazaly, kde fotbalový Baník Ostrava dlouhá léta nastupuje, přestává vyhovovat přísným prvoligovým kritériím. A přestane definitivně, až začnou platit pravidla svazového projektu Stadiony 2012.

„Představa, že bychom dokázali Bazaly přebudovat tak, aby odpovídaly regulím projektu Stadiony 2012, je naprosto absurdní, to by dnes nedokázal žádný český klub. Proto je dobře, že jsme našli zájemce, který deklaruje zájem Bazaly zrekonstruovat a ostravský fotbal na ně zase vrátit,“ vysvětlil Petera.

Proto se majitel klubu Tomáš Petera rozhodl stadion prodat firmě SMK Reality Invest ostravského podnikatele Libora Adámka, která slíbila celkovou rekonstrukci a v budoucnu i návrat prvoligového fotbalu. Klub do té doby bude muset dočasně hrát na stadionu ve Vítkovicích.

Proti tomu se ostře ohradil Alois Hadamczik, trenér hokejové reprezentace a dřívější majitel klubu. „Mám úctu k Baníku, chtěl jsem, aby na Baníku zůstal stadion a ne byty. Bazaly jsou historické sídlo Baníku, což nejde ničím nahradit. Jestli na Bazalech nezůstane stadion, tak je pro mě Tomáš Petera největší omyl a likvidátor Baníku!“ nechal se slyšet v online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.

Discpilína byl zásadní nedostatek v zápase proti Rusku. Discpilína byl zásadní nedostatek v zápase proti Rusku.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Podle Hadamczika mají osud klubu nyní v rukou ostravští zastupitelé. Ti jediní mohou změnit územní plán, aby na místě současného stadionu mohly vyrůst jiné, lukrativnější stavby.

„Zastupitelé budou zodpovědní za to, jestli fotbalové Bazaly zmizí z mapy. Protože oni musí zvednout ruku pro změnu územního plánu. Současný územní plán dovoluje mít v této lokalitě jen sportoviště. Doufám, že budou vděční voličům, vyslyší jejich vůli a územní plán nezmění,“ dodává hokejový kouč.

Pořádně ostře se pustil do současného vlasníka klubu Tomáše Petery. „Předali jsme klub, kde Petera měl na kontě 70 milionů a mistrovský tým. Je neskutečné, co s tímto historickým klubem za své éry udělal. Brácha Evžen se asi otáčí v hrobě,“ pokračuje Hadamczik.

„Je nutné udělat v Baníku hloubkovou kontrolu - od našeho předání až po tento aktuální stav. Majitel vytuneloval Baník, který přitom patří všem Slezanům, je to jejich srdeční záležitost,“ myslí si majitel bronzové medaile z posledního hokejového šampionátu na Slovensku.

Dokonce se mluvilo o tom, že sám Hadamczik Bazaly koupí a stadion zachrání. To si nakonec rozmyslel. Podle jeho slov proto, že kromě kupní ceny tam viselo ještě 50 milionů korun jako zástava. Nyní se spekuluje o tom, že by do klubu mohl vstoupit hokejový obránce Tampy Bay a ostravský patriot Pavel Kubina.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud