9. února 2012 • 22:45

Smrt Lukáše Přibyla zůstává záhadou. V pondělí si rozrazil hlavu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | AKTUALIZOVÁNO | Fotbalovou Spartu zasáhla lidská tragédie. Místopředseda představenstva a jeden z nejmocnějších lidí českého fotbalu Lukáš Přibyl byl nalezen mrtvý v kanceláři v sídle klubu na pražské Letné. Bylo mu třiařicet let. Přesnou příčinu smrti určí až nařízená soudní pitva. Policie však zároveň zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Nasvědčuje to tak tomu, že Přibylova smrt může souviset s jeho zraněním hlavy, které o víkendu utrpěl na horách.



Přibyla policie ve čtvrtek odpoledne našla podle informací Blesku s tržnou ránou na hlavě a odřeným krkem, což mohl způsobit právě úraz na lyžích, o kterém v pondělí napsal jednomu z redaktorů deníku Sport prostřednictvím SMS. "Ještě jsem si rozrazil hlavu...," přišlo v jeho zprávě.

Zdravotní komplikace během dne nastaly v průběhu zřejmě posledního Přibylova rozhovoru. Kolem jedenácté dopoledne mu volal bývalý televizní kolega Petr Svěcený, jenže Přibyl se v průběhu rozhovoru odmlčel.

"Jenom jsem slyšel, že tam je. Ale neodpovídal mi. Jako by mě přestal slyšet," popsal Svěcený pro iSport.cz.

Lukáš Přibyl byl ženatý a s manželkou Zorou měl roční dceru Beatu.

Policie nařídila soudní pitvu

"V tuto chvíli není možné určit příčinu smrti ani po ohledání těla. V důsledku toho byla nařízena soudní pitva," sdělil navečer pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Ten také podle ČTK prohlásil, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Zároveň prý ale upozornil, že o možném podílu dalšího člověka na Přibylově úmrtí v současnosti nelze jakkoli spekulovat.

Podle prvních informací přitom mohlo jít také o zástavu srdce, Deník.cz uváděl jako příčinu smrti mozkovou mrtvici. Kriminalisté také prověřovali, zda nešlo o vraždu. Podle informací MF DNES ale mělo jít o zdravotní problémy.

Televize Nova poté přišla v hlavních zprávách s informací, že Přibylovo úmrtí mohlo mít spojitost s víkendovým zraněním při sportu. Přibyl totiž trávil poslední dny s rodinou na horách. Tomu nasvědčují i poslední kroky policie.

Šok přišel odpoledne po 16. hodině

Policejní mluvčí Tomáš Hulan
Video se připravuje ...

Smutnou zprávu o smrti Lukáše Přibyla dnes přinesl jako první server iDnes.cz. "Krátce před šestnáctou hodinou jsme na tísňovou linku přijali ohlášení o nálezu těla 33letého muže. Místo ohledáváme," potvrdil poté tragédii pro iSport.cz policejní tiskový mluvčí Tomáš Hulan.

Přibylovi ve středu zrušili trest
Lukáš Přibyl v posledních měsících čelil podezření, že společně s Petrem Svobodou, předsedou dozorčí rady Bohemians 1905, bez souhlasu správce konkurzní podstaty převedli práva k třem hráčům (Morávek, Škoda, Hovorka), která byla zapsána v konkurzní podstatě společnosti FC Bohemians Praha. Peníze z přestupů podle spisu nevložili do konkurzní podstaty, ale použili na chod klubu.

Prvoinstanční soud jim za to uložil kromě tříletého trestu podmíněně odloženého na zkušební dobu čtyř let také povinnost společně nahradit škodu ve výši zhruba 8,7 milionu korun. Oběma zároveň na osm let zakázal působit ve statutárních, kontrolních a dozorčích orgánech obchodních společností.

Rozhodnutí však ve středu Pražský městský soud zrušil a případ se vrátil k Obvodnímu soudu pro Prahu 10.

"Byli jsme přivoláni pár minut po 16. hodině. Náš lékař na místě provedl ohledání těla. Věc jsme předali policii, která to šetří. Více vám sdělit nemůžu," řekla pro iSport.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Křetínský: Lukáš byl můj blízký kamarád

"Nejsem ve fázi, že bych o tom chtěl dávat výpovědi, rozumíte. Byl to můj blízký kamarád. Prosím, nechte mě teď," řekl zdrcený šéf Sparty Daniel Křetínský pro Rádio Impuls.

Bezprostředně po zveřejnění šokující zprávy začaly přicházet první kondolence. "Upřímnou soustrast celé rodině Lukáše Přibyla.....!!!" poslal na Twitter bývalý reprezentant Tomáš Ujfaluši.

Na hrůzostrašnou zprávu zareagovali i sparťané, kteří jsou stále na soustředění ve Španělsku.

"AC Sparta Praha oznamuje, že Lukáš Přibyl, místopředseda představenstva klubu, dne 9. 2. 2012 zemřel. Tuto zprávu dáváme veřejnosti na vědomí s hlubokým zármutkem. Pro všechny z nás je to obrovská tragédie. Celé jeho rodině vyslovujeme upřímnou soustrast," stojí v prohlášení.

Majitel Sparty Daniel Křetínský přijíždí na Letnou krátce poté, co se dozvěděl o smrti Lukáše Přibyla
Video se připravuje ...

Místo tragédie na Letné
Video se připravuje ...

Měl být pravou rukou Křetínského

Lukáš Přibyl se v listopadu vrátil do Sparty jako místopředseda představenstva. Měl být pravou rukou spolumajitele klubu Daniela Křetínského.

Už dříve na Letné působil v roli tiskového mluvčího. Mezitím zastával funkce ředitele Bohemians 1905 a manažera v agentuře Sport Invest. Ve sportovním prostředí začal jako redaktor České televize.

Luky, díky... Poslední sbohem pro Lukáše Přibyla
Luky, díky... Poslední sbohem pro Lukáše Přibyla

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud