5. března 2012 • 10:30

Penalta se pískat neměla, Pilař filmoval, tvrdí šéfka Damková

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
43
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | ANKETA | Atraktivní zápas fotbalové Gambrinus ligy mezi Spartou a Plzní (1:3) vedl rozhodčí Libor Kovařík. Byť výsledek přímo neovlivnil, dopustil se dvou větších chyb a šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková si ho hodlá pozvat na kobereček.



Tím prvním momentem byla situace ze 48. minuty. Obránce Sparty Tomáš Zápotočný, který už v té době měl žlutou kartu, šlápl po odehrání míče na hostujícího Daniela Koláře.

„Měl v tu chvíli dostat druhou žlutou kartu a měl být vyloučen,“ uvedla Dagmar Damková, šéfka českých rozhodčích, pro aktualne.cz.

Druhé hrubky se podle ní Kovařík dopustil v 53. minutě při odpískání pokutového kopu tím, že „naletěl“ Václavu Pilařovi na jeho pád. „Penalta byla nařízena chybně. Šlo o jasné filmování hráče,“ tvrdí Damková.

Na hráče Plzně se kvůli tomu zlobili i někteří sparťané. „Ještě jsem to neviděl ze záznamu. A jestli se pletu, tak se Pilařovi omluvím, ale z mého pohledu to nebyla penalta ani náhodou,“ prohlásil brankář Milan Švenger.

„Když si pro ně bude chodit tímto způsobem, tak podle mě není fotbalista.“ Pilař se pochopitelně hájil. „Jarošík tam šel jako blázen, kdybych nenadskočil, šel bych sám na bránu.“

Kapitán Sparty Marek Matějovský protestuje u rozhodčího Libora Kovaříka
Kapitán Sparty Marek Matějovský protestuje u rozhodčího Libora Kovaříka

Podle jiného názoru, který se opírá o výklad pravidel, ovšem penalta měla být nařízena stejně - pokutový nebo přímý kop se totiž píská i za pokus o podražení...

Každopádně pro Kovaříka, který od Sportu dostal podprůměrnou známku 4, bude mít zápas dohru, Damková si jej pozve před komisi.

Podívejte se na Pilařův pád po skluzu Jiřího Jarošíka:

Vstoupit do diskuse
43

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud