19. března 2012 • 15:54

Sparta a policie hledají chuligána, který hodil dělbuch po Krejčím

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta podala trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti s použitím nebezpečné pyrotechniky v zápase s Baníkem Ostrava. Jeden z dělbuchů explodoval vedle běžícího sparťana Ladislava Krejčího, který se v šoku skácel k zemi.



Sparta informuje, že se policii už podařilo ve spolupráci s klubem zajistit podezřelého z vhození jednoho z dělbuchů. Ovšem druhého chuligána, který "překvapil" Krejčího, stále hledá.

„Klub se proti takovým projevům, které ohrožují bezpečnost hráčů a fanoušků, ostře vymezuje. Policii ČR jsme poskytli plnou součinnost, takové ‚fanoušky‘ na stadionu nechceme,“ říká mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Sparta chce po pátečním incidentu nadále zpřísňovat bezpečnostní opatření na stadionu. Dělbuchy na hřišti letenského týmu v pátek večer explodovaly hned několikrát, nejvíc emocí vzbudila situace ze druhé minuty, kdy silná detonace otřásla právě středopolařem Krejčím, kterému dělbuch explodoval přímo u nohou.

Excesy se podle všeho bude ve čtvrtek zabývat i disciplinární komise FAČR. Ta už před třemi lety podobnou situaci v souvislosti se Spartou řešila, když jeden z vhozených dělbuchů přivodil zranění dvanáctiletému podavači míčů.

Komise tehdy Spartu potrestala pokutou ve výši 250 tisíc korun a na tři domácí utkání uzavřela tribuny za oběma brankami, kde se scházejí radikální příznivci. V krajním případě tehdy Spartě hrozila až desetimilionová pokuta a uzavření celého stadionu na tři zápasy.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud