24. března 2012 • 07:55

Slávista Petrák a sparťan Brabec: Derby má v rukách Přikryl!

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | ONLINE 15:50 | Mládí vpřed, říká se. A tak deník Sport poprosil talenty ze Slavie a Sparty, aby pozvali fanoušky na sobotní derby (15.50 v Synot Tip Areně). Slávistický záložník Ondřej Petrák a sparťanský obránce Jakub Brabec se oba můžou dostat na hřiště – a oba svým způsobem věří, že výsledek derby má ve svých rukách devatenáctiletý útočník Letenských Tomáš Přikryl!



Jeden pochopitelně tipuje vítězství Slavie, druhý výhru Sparty. Když však mají vysvětlit, proč by zrovna jejich tým měl vyhrát, zmiňují oba Přikrylovo jméno.

„Derby vyhrajem, protože Slavia už není ani věčně druhá. A Příkra se zase ukopne,“ věří Brabec, že jeho spoluhráč prodlouží svou sérii tří gólů ve třech startech v základní sestavě (2x v lize, 1x v poháru).

Tak trochu rýpe i do způsobu, jakým se zimní posila trefuje: hlavně Přikrylův gól na 1:0 proti Žižkovu byla ukázková „haluz“ – nepovedený centr. Ani proti Ostravě a Mladé Boleslavi se patnáctimilionový útočník neprosadil krásnými střelami z dálky, míč dorážel z blízka...

Slavné derby začíná již dnes!
Video se připravuje ...

Petrák zase naopak spoléhá na to, že Přikryl svou sérii neprodlouží. „Slavia vyhraje, protože hraje srdcem a pro svoje fanoušky. Nic netrvá věčně, ani haluzové góly Tomáše Přikryla,“ usmívá se.

V rozhovoru, který si můžete přečíst v sobotním deníku Sport, oba popisují, jak vypjaté byly vzájemné zápasy, k nimž nastupovali už od útlého dětství, a Brabec například prozradí, za jakých okolností na sebe musel jednou obléct slávistický dres.

Mimochodem, jak tipují výsledek sobotního utkání? „0:3“ vyhrkne Brabec. „2:1“, drží se přece jen víc při zemi Petrák.

Kdo z nich bude mít pravdu?

VELKÝ DVOJROZHOVOR S ONDŘEJEM PETRÁKEM A JAKUBEM BRABCEM ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Sparta a Slavia si to rozdají dnes v Edenu
Sparta a Slavia si to rozdají dnes v Edenu


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud