30. března 2012 • 22:10

Skvělý obrat proti Bohemians vrací Žižkov do hry o záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté posledního Žižkova otočili v předehrávce 23. kola první fotbalové ligy zápas s Bohemians 1905 a po vítězství 2:1 v malém pražském derby si zachovali naději na záchranu. "Klokani" prodloužili sérii bez vítězství na čtrnáct zápasů a zůstávají třináctí, Viktoria vyhrála podruhé za sebou a na nesestupové pozice ztrácí tři body.



Domácí poslal do vedení po půl hodině hry Martin Cseh, v druhém poločase otočili zápas Richard Kalod a Jiří Valenta brankou v 86. minutě.

V úvodu "záchranářského" souboje byla v Edenu nejčastěji slyšet píšťalka rozhodčího, který trestal časté nedovolené zákroky na obou stranách. Od dvacáté minuty pak začali dominovat domácí hráči. Nejprve po odraženém míči z malého vápna minul Borek, krátce po něm netrefil Kolářovu branku po tečované ráně ani Bartek.

Ve 33. minutě se už aktivní Bohemians dočkali. Dlouhý míč z Budínského standardky se dostal až na zadní tyč k opuštěnému Csehovi a slovenský stoper si hlavou připsal první ligový gól v kariéře.

Pět minut po přestávce mohli domácí náskok zdvojnásobit. Kraják postupoval z úhlu sám na Koláře, ale žižkovský gólman snížil úhel a zachránil naději svému celku. Ten v 54. minutě zahrozil po střele Sivriče, kterou brankář Sňozík vyrazil na roh. Kapitán Bohemians pak jen sledoval, jak Valentův tečovaný pokus letí těsně vedle tyčky.

Žižkov povedenou pasáž korunoval po hodině hry vyrovnávacím gólem. Střídající útočník Kalod zužitkoval hlavou Slobodův centr a skóroval po devíti minutách na hřišti.

Domácím mohl v 70. minutě vrátit vedení další náhradník Kaufman, ale jeho tvrdou ránu z výborné pozice zblokovala obrana Viktorie. Také Borkovu hlavičku tečovala mimo hostující defenziva. Žižkov pak rozhodl o vítězství až v úplném závěru.

Dvacet metrů před brankou se k míči dostal záložník Valenta a střelou do horního růžku nedal Sňozíkovi šanci. Žižkov tak navázal na poslední domácí výhru nad Jabloncem a poprvé v sezoně zvítězil také mimo svůj stadion.

Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov 1:2 (1:0)
Branky: 33. Cseh - 62. Kalod, 86. Valenta. Rozhodčí: K. Hrubeš - T. Kovařík, Handlíř. ŽK: Bartek, Jindřišek - Sloboda, Valenta, Kropík. Diváci: 2558.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek (87. Orolín), Lukáš, Cseh, Bartek - Moravec, Budínský, Abraham, Borek, Kraják (90. Vyhnal) - Hartig (67. Kaufman). Trenér: Weber.
Žižkov: Kolář - Bartl, Kiidron, Kropík, Slodowy - Sivrič (90. Nakamura), Kotyza (85. Tenno), Sloboda, Valenta, Milosavljev - Jurčo (53. Kalod). Trenér: Nádvorník.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud