Jakub Konečný
5. dubna 2012 • 09:27

Sparta v potížích. Breznaníka bude krotit Sionko, nebo Přikryl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby měl nepolapitelného fantoma zatknout okrskář z poslední dědiny. V takové situaci se ocitla pražská Sparta před zápasem jara v Liberci. Letenský klub usilovně dumá, koho nominovat na pravý kraj obrany. Před vyvoleným bude velká výzva - eliminovat jednu z hlavních libereckých zbraní, famózního levého záložníka Michala Breznaníka.



Současná Sparta zaostává za Libercem a Plzní v lecčems. Post pravého beka je však v seznamu jejích slabin zřejmě momentálně nejvýš.

Její hlavní konkurenti v boji o titul disponují na této pozici reprezentanty Theodorem Gebre Selassiem, respektive Františkem Rajtoralem, jezdiči ve výtečné formě, kteří kromě defenzivních povinností významně podporují útok. Zato v rudém dresu nastoupil naposledy Ondřej Kušnír - a proti Příbrami zavinil oba góly.

„Ondra se po dvou zraněních ještě nedostal na úroveň výkonnosti, na které byl předtím,“ potvrzuje letenský kouč Martin Hašek skutečnost, která je všem jasná. Nasazení Kušníra, který zatím ani vzdáleně nepřipomíná fotbalistu, který se propracoval do národního týmu, na krytí Michala Breznaníka, se ve světle jeho posledního vystoupení jeví jako hotová sebevražda.

Hráč, který dnes slaví osmadvacáté narozeniny, je navíc momentálně ve stavu nemocných, kvůli horečce vynechal středeční trénink. „A to je problém,“ dodává Hašek.

Sparťanské vedení nebylo úplně spokojené, což dokládá gestikulace Jaroslava Hřebíka i Martina HaškaFoto Jaroslav Legner Sport

Na marodce je nicméně i druhá alternativa. Vlastimil Vidlička se po těžkém výronu kotníku, který utrpěl v poháru na hřišti Mladé Boleslavi, zatím připravuje pouze individuálně, takže ani s ním se pro sobotní zápas pravdy nedá počítat.

Sparta tak v nejméně vhodnou chvíli vyhlašuje na choulostivé místo v sestavě konkurz. Uchazečů se hlásí dost, do jednoho však mají stejný problém. „Ve všech případech půjde o provizorní řešení, které bude vždycky mít své nevýhody,“ uznává Hašek.

Hlavní Breznaníkovou devizou je rychlost, proto se mu bude muset postavit podobně disponovaný protivník. Tato stopa vede k Tomáši Přikrylovi, který dosud ve Spartě zářil jako pravý záložník. V Olomouci však beka hrál, na podzim si navíc dobře poradil třeba se svým současným spoluhráčem Ladislavem Krejčím.

V tom případě by se před Přikryla posunul veterán Libor Sionko, který ze sestavy vypadl po prohře v druhém jarním kole v Hradci Králové. Z rychlosti navzdory věku příliš neztratil, Přikrylovi by s Breznaníkem pomohl i díky svým zkušenostem a defenzivním schopnostem.

Jaroslav Hřebík s Martinem Haškem potřebují, sby Sparta uspěla v sobotu proti Liberci. Hráči od nich po prohře s Příbramí (0:2) dostali dva dny volno
Jaroslav Hřebík s Martinem Haškem potřebují, sby Sparta uspěla v sobotu proti Liberci. Hráči od nich po prohře s Příbramí (0:2) dostali dva dny volno

Na pravém kraji obrany ve Slavii kdysi nastupoval i Peter Grajciar, který by si to s Breznaníkem mohl rozdat ve slovenském minisouboji. „Grajciar v zimní přípravě jednou na této pozici nastoupil,“ přiznává Hašek, že i toto řešení přichází teoreticky v úvahu. Jenže Grajciar se lépe cítí při hře dopředu a navíc by Breznaníka jen těžko stíhal.

„Pak je taky samozřejmě možné, že to bude hrát někdo přes nohu. Máme dva levé obránce,“ naznačuje Hašek, že se zaobírá i myšlenkou, že by na opačnou lajnu přesunul ortodoxního leváka Manuela Pamiče, kterého by nahradil Martin Frýdek.

Realizační tým Sparty zkrátka luští složitý rébus. A šlápnout v tomto případě vedle je přísně zakázáno.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud