14. dubna 2012 • 21:15

Hradec porazil Slovácko, domácí zničil hattrickem Štěpán

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Vojtěch Štěpán obstaral hattrickem vítězství fotbalistů Hradce Králové na hřišti Slovácka 3:0. Domácí potřetí za sebou v lize neskórovali a s Východočechy prohráli poprvé po deseti letech.



Oba soupeři byli už před zápasem v relativně klidném středu prvoligové tabulky, a tak se hrál od úvodních minut otevřený fotbal. Slovácko se mohlo dostat do vedení už ve čtvrté minutě, kdy Daníček vysunul Hlúpika, jenž dokázal v souboji jeden na jednoho překonat i brankáře Koubka, ale radost domácím zkazil Milan Fukal, který míč vykopl prakticky z brankové čáry.

Po čtvrthodině hry zahrávali hosté přímý kop z levé strany, k míči se postavil Štěpán, který nastřelil míč do šestnáctky k levé Hečově tyči, a balon k překvapení všech prošel s odrazem kolem všech hráčů až do sítě.

Hosté se pak zatáhli a nechali domácí bušit do zavřených vrat a rozbíjet akce o pečlivě vystavěnou, pozornou defenzivu. I díky ní se Slovácko, přestože téměř půl hodiny mělo územní převahu a chvílemi hrálo i na tři obránce, k výraznějšímu ohrožení branky nedostalo.

I v druhém poločase pokračovalo ofenzivní trápení domácích, které nedokázaly spasit ani opory. Libor Došek nepropasíroval míč mezi dvěma hradeckými obránci, kteří mu poté ještě střelu v pádu zablokovali, neujal se ani signál po standardce, kdy Volešákův centr těsně podběhl Trousil.

Slovácko pro veškerou snahu o vyrovnání zapomnělo na zadní vrátka a po jednom z faulů ve středu pole Hradec velmi rychle rozehrál a dostal se do přečíslení, které přetavil ve druhý gól opět Štěpán.

O pět minut později se z hradeckého útočníka stal autor hattricku, když si na hranici šestnáctky pohrál s obranou Slovácka a tvrdou křížnou střelou znovu překonal Heču. Slovácko marně reklamovalo údajný faul, který celé akci předcházel.

Slovácko se snažilo s nepříjemným skóre ještě něco udělat, soupeře přestřílelo, ale s nulovou efektivitou. Nic na tom nezměnil ani Volešákův gól v nastavení, který sudí kvůli ofsajdu neuznal.

25. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 0:3 (0:1)
Branky: 15., 65. a 70. Štěpán. Rozhodčí: Ardeleánu - Chytil, Moláček. ŽK: Ondřejka, Trávník - Holeš, Zelený. Diváci: 4817.

Sestavy:
Slovácko: Heča - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk, Hlúpik (58. Pavelka), Daníček, Volešák, Trávník (68. Kovář) - Ondřejka, Došek. Trenér: Soukup.
FC Hradec Králové: Koubek - Hochmeister, Fukal (11. Dvořák), Plašil - Poděbradský, Šisler, Pávek, Zelený (88. Janoušek), Holeš - Štěpán (71. Mrázek), Černý. Trenér: Kotal.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud