3. října 2012 • 14:11

Legendární sparťan Senior zemřel, Letenští se s ním rozloučí před Baníkem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tábor fotbalové Sparty stihla dva dny před zápasem s Bilbaem krutá rána, po těžké nemoci totiž zemřel legendární fanoušek letenského klubu Vladimír Daňha, známý pod přezdívkou „Senior“. Informaci zveřejnil server spartaforever.cz. Na fanouška právě tam vzpomínají v dobrém desítky fanoušků a připomínají si události, které s velkým sparťanským srdcařem, který pracoval dlouhá léta v médiích, prožili.



Letenský klub nenechá pochopitelně událost bez povšimnutí. „Smutná zpráva nás zastihla dva dny před zápasem Evropské ligy s Bilbaem. Vzhledem k tomu, že pořádání zápasů evropských pohárů má určitá striktní pravidla, připravíme nějakou formu vzpomínky na tohoto fanouška před dalším domácím ligovým zápasem,“ konstatoval pro iSport.cz tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Příznivci na internetu diskutují o tom, že by se neměla Sparta v rámci piety spokojit s minutou ticha, protože zemřela fanouškovská legenda.

Vzpomínka na zemřelého fanouška proběhne každopádně na stadionu na Letné před pondělním ligovým zápasem s Baníkem Ostrava. „O přesné formě se ještě bavíme, nebylo o ní rozhodnuto,“ doplnil Kasík.

Populární byl Senior díky internetu třeba i u slovenských fanoušků. Svědčí o tom i hlas v diskusi na webu spartaforever, ukrytý pod nickem „Mellon“.

„Každé ráno po zapnutí PC a spuštění prohlížeče jsem utíkal na „Letnou“, kdy už konečně uvidím příspěvky Seniora plné nezaměnitelného humoru, postřehů, informací i vzpomínek. Právě jeho esprit způsobil, že jsem někdy od roku 2004 nastavil stránku Sparty jako domovskou a přešel pak za ním i na Spartaforever. Seniore, odpočívej v pokoji,“ uvedl „Mellon“.

Když byl Senior vyhlášen fanouškem týdne a zmíněný web s ním udělal rozhovor, poslal v závěru všem příznivcům Sparty vzkaz:

"Milí fanoušci Sparty, nehysterčete a nebrečte jako vdovy na Olšanech druhého listopadu po každé porážce či klopýtnutí Sparty. Prohry k fotbalu patří a slabou chvilku si občas vybere každý klub (včetně Chelsea či Barcelony). Hlavy vzhůru..."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud