ČTK
10. května 2013 • 17:11

Dukla s Brnem hrát nebude, mokrý terén na Julisce to nedovolil

Autor: ČTK, Stanislav Hrabě
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Dnešní zápas 27. kola fotbalové ligy mezi Duklou Praha a Brnem byl kvůli trvalému dešti odložen. Hlavní rozhodčí Libor Kovařík po prohlídce terénu usoudil, že hrací plocha není způsobilá ke hře. Duel měl začít v 18:00. Náhradní termín zatím není známý.



"Přijeli jsme s dalšími rozhodčími a delegátem podle pravidel dvě hodiny před výkopem a šli na na hřiště. Tam bylo konstatovánoi, že hřiště bylo z osmdesáti procent úplně podmáčené a tedy ke hře nezpůsobilé. Ohrožovalo by zdraví hráčů," prohlásil hlavní arbitr Libor Kovařík.

Ten je z Prahy a když viděl, že v hlavním městě od rána prší, měl o osud zápasu obavy. Podle regulí ale dorazil na Julisku a tam zjistil, že je terén opravdu ke hře nezpůsobilý.

"Kapitánům a vedoucím mužstev jsem to oznámil, že jsme uznali hřiště jako nezpůsobilé. Myslím, že to bylo správné rozhodnutí ku prospěchu fotbalu," dodal Kovařík.

Na programu tak bude v pátek pouze záchranářský duel České Budějovice - Hradec Králové, který má výkop ve 20.15.

Trenér domácího mužstva Luboš Kozel označil rozhodnutí rozhodčího a delegáta za správné. "Pro fotbal je to dobře, v tomhle počasí by dneska asi nepřišlo ani tolik lidí a zápas by určitě byl tím terénem ovlivněný," uvedl Kozel.

"Neznamená to pro nás změnu v nějakém naplánovaném režimu. Samozřejmě se tomu přizpůsobíme a není to pro nás nějaká větší komplikace. Jenom se musí zrušit přátelská utkání naplánovaná na příští týden," doplnil kouč Dukly.

Kapitán Pražanů Patrik Gedeon ve své kariéře ještě podobnou situaci nezažil. "Abych řekl pravdu, tak se mi stalo poprvé, že se pro nezpůsobilý terén nehraje, takže jsem překvapený. Chtěli jsme to odehrát, je to škoda. Je však dobře, že náhradní termín bude takhle brzy, takže to budeme mít rychle za sebou," řekl sedmatřicetiletý záložník.

Výhodu vidí v tom, že Dukla bude v úterý znát výsledky svých konkurentů v boji o pohárové příčky. "Je možné, že to pro nás skončí dobře, třeba Jablonec a Liberec ztratí. My budeme vědět, jak na tom jsme, a když dokážeme vyhrát, tak se můžeme třeba ještě posunout v tabulce výš," doplnil Gedeon.

Jde už o třetí odložený zápas první ligy během jarní části. Duel 20. kola mezi Jihlavou a Mladou Boleslaví znemožnilo odehrát silné sněžení, kvůli nepříznivému počasí a kalamitě Vysočina nehrála v původním termínu také následující zápas v Ostravě.

Zápas fotbalové Gambrinus ligy mezi Duklou a Zbrojovkou Brno musel být odložen kvůli podmáčenému terénu
Zápas fotbalové Gambrinus ligy mezi Duklou a Zbrojovkou Brno musel být odložen kvůli podmáčenému terénu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud