30. května 2013 • 14:14

Vyvolení sudí pro bitvu o titul jsou Bílek a Kovařík! I ti mají škraloup

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skandál se nekoná. Spekulace o tom, že závěr fotbalové ligy budou mít v režii vyhlášené rozhodcovské firmy Matějek a Paták, se totiž nepotvrdily. Šéfka rozhodčích Dagmar Damková svěřila sobotní mače o první místo arbitrům Jaroslavu Bílkovi a Liboru Kovaříkovi. I když i ti mají na triku nějaký ten škraloup.



Zápas Plzně v Hradci Králové bude pískat Jaroslav Bílek, který odřídil v téhle sezoně zatím osm duelů. Udělil v nich 45 žlutých karet (průměr 5,63 na zápas) a čtyři hráče vyloučil. Libor Kovařík naopak odřídil hned 17 utkání, hráčům ukázal 65 žlutých (průměr 3,82 na zápas) a tři červené karty.

Západočeši mají k titulu blíž, vedou ligu o dva body. V Hradci Králové je bude pískat sudí, který upoutal pozornost několika přehmaty. Třeba loni v srpnu při utkání Plzně v Jihlavě dal pokyn k zahájení druhé půle, i když nebyl v brance gólman Vysočiny Jaromír Blažek a na place chyběl i Václav Koloušek.

Tenhle zápas Bílkovi nevyšel, udělal řadu chyb a Jihlavští se na něj docela zlobili, ale naříkat veřejně nechtěli. Posouzení výkonu muže s píšťalkou nechali expertům.

„Od toho mají Dášu, ať si to vyhodnotí. Nemá cenu se v tom babrat. Jestli se bavíme o tom ofsajdu před plzeňským gólem, přímo na hřišti to nikdo z nás neviděl. Je fakt, že asistent to vidět měl, tohle by se asi stávat nemělo,“ zlobil se tehdy třeba zkušený Václav Koloušek. Sudí pak nesměl pískat dvě utkání.

Kolouškovi vadily i další věci. „Sudí ukázal, že nastaví čtyři minuty a ještě po této době nechal Plzeň zahrávat trestňák. Klidně se mohlo stát, že dostaneme rozhodující branku. Nevím, co by se pak dělo... Přitom nikdo nepolehával, nevím, proč ten zápas neukončil tak, jak měl. Bylo to zbytečné,“ hlásil hráč.

K ruce bude mít Bílek v Hradci Králové Romana Tacinu. Ten několikrát v této sezoně chyboval ve prospěch Plzně. Třeba při utkání s Českými Budějovicemi, následně pak ve zmíněném duelu Jihlavy s Plzní, kdy nechal skórovat z ofsajdu Koláře. Za to byl také potrestán na čtyři utkání.

Derby Sparty s Duklou dostal na starost sudí Libor Kovařík. Ten si v této sezoně „odseděl“ za trest dva duely, když v 24. kole při utkání Baníku Ostrava se Spartou nevyloučil Letenským Marka Matějovského za šlápnutí na Hableho.

O sezonu dříve pak Kovařík stál dokonce čtyři duely a to kvůli chybám v utkání Sparta - Plzeň (1:3). Letenským nevyloučil za ošklivě vyhlížející faul obránce Tomáše Zápotočného. Následně pomohl Plzni, když odpískal pro Západočechy penaltu za přifilmovaný pád Václava Pilaře.

Fanoušci se tak mají v posledním kole Gambrinus ligy, které je na programu v sobotu od 17 hodin opravdu na co těšit.

Fotbalisté Sparty slaví gól Václava Kadlece do sítě Teplic
Fotbalisté Sparty slaví gól Václava Kadlece do sítě Teplic

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud