20. června 2013 • 16:59

Drobisz se vrací po trestu za korupci. Jde dělat náhradníka do Znojma

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Petr Drobisz se vrací na fotbalovou scénu. Od příští sezony posílí Znojmo, v týmu prvoligového nováčka bude krýt na lavičce záda Vlastimilu Hrubému a také dělat trenéra gólmanů. Oznámení o Drobiszově návratu k fotbalu přišlo v den, kdy ho soud zprostil obžaloby v kauze mezi střížkovskými Bohemians a Olomoucí.



Aféru, ve které Drobisz výrazně figuroval, rozpoutal majitel Bohemians Praha Karel Kapr před dvěma lety. Prohlásil, že v květnu 2009 před prvoligovým zápasem Bohemians Praha s Olomoucí nabídl Drobisz jeho hráčům úplatek 300.000 korun. Kapr prý fotbalistům poradil, aby úplatek převzali s tím, že pak pokus o uplácení oznámí policii.

Drobisz nakonec po mnohaletých tahanicích odešel od soudu bez trestu a vypršel mu také osmnáctiměsíční zákaz činnosti, který mu udělila disciplinární komise FAČR. Naposledy chytal v nejvyšší soutěži 14. října 2011 za Olomouc při zápase v Českých Budějovicích.

"Hledali jsme vhodnou variantu k Vlastovi Hrubému. Chtěli jsme někoho, kdo bude mít zkušenosti s první ligou a bude mu ochoten pomoci a poradit," vysvětlil Drobiszovo angažování technický manažer Znojma Karel Hodák. Kádr Znojma zatím neopustil nikdo.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud