11. srpna 2013 • 21:11

Liberec porazil oslabenou Jihlavu, hubené vítězství zařídil Rybalka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce porazili ve 4. kole první ligy 1:0 Jihlavu, která pod Ještědem dohrávala celý druhý poločas bez vyloučeného stopera Milana Kopice. Utkání rozhodl po změně stran ukrajinský záložník v libereckých službách Sergej Rybalka. Severočeši navázali na čtvrteční výhru a postup nad Curychem ve 3. předkole Evropské ligy a také odčinili poslední ligovou porážku 0:4 v Mladé Boleslavi. Vysočina naopak vyšla naprázdno ve třetím ze čtyř zápasů.



Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý udělal od utkání v Curychu (2:1) čtyři změny v základní sestavě. Na pozici stopera Keliče zastoupil Karišik, Frýdek se zatáhl na levý kraj obrany místo Fleišmana. V záloze pak nastoupili Šural s Kalitvincevem a jen na lavičce zůstal Delarge.

Domácí byli v úvodu aktivnější, ale k přímému ohrožení jihlavské branky se dlouho nedostávali. První ránu mezi tři tyče předvedl po dvaceti minutách hry Kalitvincev, ale veterán Blažek si jeho pokus pohlídal, Kušnír krátce poté z úhlu střelil nad.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 8. • 19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
1:0
ONLINE
11. srpna
19:00
FC Vysočina Jihlava
FC Vysočina Jihlava
Góly

Domácí: 60. Rybalka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kovář – Kušnír, Kováč (C), Karišik (62. Delarge), Frýdek (46. Fleišman) – Sackey, Rybalka – Šural, Pavelka, Kalitvincev (90. Szabó) – Rabušic

Hosté: Blažek – Tlustý, Šourek, Kopic, Marek – Masopust, Karlík, Jungr, Jánoš (79. Přeučil), Vaculík (C) – Šimonek (71. Harba)

Náhradníci

Domácí: Hauzr, Coufal, Fleišman, Hadaščok, Szabó, Delarge

Hosté: Hanuš, Mikula, Harba, Kosak, Přeučil, Marcin

Karty

Domácí: Sackey, Rybalka

Hosté: Masopust, Kopic (č)

Rozhodčí

Franěk – Hrabovský, Hock

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

4 872 diváků

Deset minut před pauzou znovu zasahoval Blažek, který nejprve vyrazil střelu exjihlavského Rabušice a pak si poradil i s dorážkou Kalitvinceva. Ve 41. minutě si hosté zadělali na velké problémy. Obránce Kopic zezadu nevybíravě fauloval Šurala a rozhodčí Franěk mu ukázal červenou kartu.

"Hráče jsme nabádali, aby byli trpěliví a říkali, že především po stranách vede cesta. Nakonec se nám to povedlo a kýžený gól jsme dali," připomněl kouč Slovanu Jaroslav Šilhavý.

Liberec využil přesilovku přesně po hodině hry, když se po Šuralově centru z pravé strany prosadil hlavičkující Rybalka. Ukrajinský záložník tak navázal na vítězný gól ze čtvrtečního utkání v Curychu. Rychlé vyrovnání mohl Jihlavě zařídit po rychlém brejku Masopust, který těsně nedosáhl na Jungrův centr.

Slovan měl nad oslabeným soupeřem převahu, ale uklidňující gól nepřidal. Blažek bez problémů chytil Šuralův přímý kop doprostřed branky a poté vyrazil i střelu střídajícího Fleišmana.

Liberec tak s Jihlavou neprohrál ani v pátém vzájemném ligovém zápase a v domácí soutěži před vlastními diváky podesáté za sebou nepoznal hořkost porážky.

"Domácí prokázali větší kvalitu. My odjíždíme zklamaní, protože jsme mužstvo i já cítili, že dnes bylo v našich silách tady něco získat. Uhrát dobrý výsledek v Liberci je však složité v jedenácti lidech a v deseti je to pro nás skoro nemožné," uvedl Komňacký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud