Richard Šíma
3. září 2013 • 19:21

Tohle by mohlo Baníku pomoci: Obránce Petr Mach se vrací po zranění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně po pěti měsících si  Petr Mach, levý obránce Baníku, v pátek zahraje ostřejší fotbalový zápas. Osmadvacetiletý zadák nastoupí do přátelského utkání, v němž se Baník poměří s Trenčínem. Ostravský hráč, jenž se prakticky po celý letošní rok trápí s bolavým kolenem, věří, že je jeho problémům konečně konec a že bude brzy připraven i pro ligová klání. Baník by to moc potřeboval.



Na žádném postu netrápí ostravského trenéra Martina Svědíka takový nedostatek kvality jako na krajích obrany. Zatímco na pravé straně, kde se nedaří Janu Zawadovi, má kouč připravenu alternativu s nasazením útočníka Dominika Krauta, na levé straně Baník hoří a Svědík neví, co s tím.

Dedićovi se nedaří a nikoho dalšího trenér vlastně k dispozici aktuálně nemá. Návrat Petra Macha by jemu a celému ostravskému týmu mohl velmi pomoci.

"Už třetí týden trénuju naplno s mužstvem, předtím jsem se připravoval sám. Věřím, že ten okamžik, kdy budu připraven pro ligový zápas, už není daleko," pravil Petr Mach.

Od začátku letošního roku prodělal dvě operace. Jeho meniskus dostal řádně zabrat a v podstatě mu v koleni téměř žádný nezbyl. Když letos v dubnu ve 22. kole nastoupil poprvé na jaře v základní sestavě, koleno nevydrželo a hráč odkulhal. "Přišla prudká bolest, nedalo se s tím hrát. To koleno, to už byla vlastně kost na kosti, skoro žádný meniskus mezi tím," řekl Mach.

Od dubna znovu stál. Léčil se, rehabilitoval a teď věří, že jeho čas konečně přichází. "Všechno už dělám naplno, koleno nebolí. Těším se, že si zahraju poločas proti Trenčínu. Mám ještě co dohánět, ale přál bych si, abych třeba tak za měsíc mohl hrát ligový zápas," určil Mach to, nač fanoušci Baníku čekají. Možný termín jeho opravdového návratu.

Co na to trenér Svědík? "Na levé straně obrany máme velký problém, to není nic nového. Návrat Petra Macha by nám samozřejmě mohl pomic. Nezapomínejme ale, jako dlouho nehrál ligový zápas," řekl ostravský trenér.

"Proto by bylo předčasné cokoliv o Petrově možném nástupu do utkání předjímat. Přeju mu, aby byl co nejdřív stoprocentně v pořádku, ale kdy to bude, na to ještě počkejme. V utkání s Trenčínem šanci samozřejmě dostane," uzavřel ostravský trenér.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud