16. září 2013 • 11:18

Cipro, Beránek, Hapal... Kdo bude novým trenérem Slavie?

Autor: spo, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

František Cipro, Miroslav Beránek, Stanislav Levý, Pavel Hapal, Jozef Jarabinský. To jsou jména, která zaznívají z útrob sekretariátu v Edenu v souvislosti s novým trenérem, který by usedl na lavičku po Michalu Petroušovi. Ten po porážce s Mladou Boleslaví rezignoval. Tím výčet není ovšem zdaleka vyčerpán, mohou se objevit noví adepti. Slavia Praha znovu hledá kouče, který by povznesl mužstvo k vyšším příčkám. Bude z čeho vybírat? 



Slavia rozhodla, že do vyřešení této otázky povede tým dvojice asistentů Juraj Šimurka – Ivo Knoflíček. „Vedení klubu se situací ohledně obsazení trenérského postu intenzivně zabývá,“ uvedla mluvčí klubu Soňa Nouzáková.

Na koho Slavia ukáže?

František Cipro, bez angažmá
Slávistický srdcař, který je ochotný milovanému klubu kdykoli pomoci. Zná dobře prostředí, vedl fungující skauting zahraničních hráčů, který by mohl dopomoci k posilám. Dovedl by mužstvo srovnat, má přirozenou autoritu. Je však „starou“ školou, a nevýhoda je i seniorský věk (66), síly ubývají.
František Cipro František CiproFoto spo
Miroslav Beránek, Kazachstán
Slávističtí fanoušci po něm neustále vzdychají s přesvědčením, že by i s tímto kádrem posunul mužstvo mnohem výše. Pracovat s mladými i s vyzrálými rozhodně umí. Je ale vázán luxusním zahraničním angažmá a volný by mohl být až od jara, přičemž sám by si ho přál prodloužit.
Český kouč na lavičce Kazachů Miroslav Beránek nevytasil proti Německu taktické překvapení, favorit vyhrál 3:0 Český kouč na lavičce Kazachů Miroslav Beránek nevytasil proti Německu taktické překvapení, favorit vyhrál 3:0Foto EPA
Juraj Šimurka, asistent u A-týmu Slavie
Nejjednodušší a nejlacinější řešení - postrčit ho na první pozici. Další slávista, zkušenosti s trénováním nasbíral v Xaverově i na Slovensku. Je ovšem bývalý brankář a toho na lavičce nevidí odborníci rádi. Navíc i on měl jako člen realizačního týmu podíl na děsivých výsledcích.
Trenér Slavie Michal Petrouš se po výhře ve Znojmě radostně objímal s asistentem Jurajem Šimurkou Trenér Slavie Michal Petrouš se po výhře ve Znojmě radostně objímal s asistentem Jurajem ŠimurkouFoto Pavel Mazáč (Sport)
Pavel Hapal, bez angažmá
Bývalý vynikající fotbalista si vydobyl velice slušné renomé i na trenérské židli, kde nasbíral i potřebné poznatky v zahraničí (Slovensko, Polsko). Je volný, tím ovšem i žádaný. O jeho služby má dle prověřených zvěstí zájem Slovan Bratislava, mocný to konkurent. 
Pavel Hapal při tréninku na Letné Pavel Hapal při tréninku na LetnéFoto Pavel Mazáč (Sport)
Stanislav Levý, Slask Wroclaw
Má jméno i výsledky. Slavia o něm už uvažovala a dokonce s ním jednala, takže je dostatečně prověřený. Je ovšem pod smlouvou a vykupování trenéra není nejlepší investice. Sám také prohlásil, že by do průměrného českého klubu nešel. 
Stanislav Levý, trenér albánského celku Skenderbeu Korcë Stanislav Levý, trenér albánského celku Skenderbeu KorcëFoto Michal Beránek Sport
Jozef Jarabinský, bez angažmá
Tajný zákulisní tip, který není hloupý. Sparťanskou minulost vyvažuje i slávistickou, je přísný, dbá na disciplínu, takového člověka nyní mužstvo potřebuje. A nedělá nic, vedení FAČR mu zrušilo komisi vědecko-technického rozvoje. Jenom ta léta (69) ... 
Jozef Jarabinský Jozef JarabinskýFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud