16. září 2013 • 19:58

Rarita Bohemians: Za Klokany se trefili bratři po 38 letech

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Góly Jakuba a Matěje Štochla, které pomohly k vítězství na hřišti ostravského Baníku, jsou pro fotbalisty Bohemians Praha 1905 historickou raritou. Naposledy se dva sourozenci v zelenobílém dresu v první lize trefili najednou v roce 1975, proti Lokomotivě Košice tehdy skórovali Štefan a Jozef Ivančíkovi.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 9. • 15:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
1:3
ONLINE
14. září
15:00
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
Góly

Domácí: 34. Lukeš

Hosté: 10. J. Štochl, 19. M. Štochl, 25. Jindřišek

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Kraut, Baránek, Frydrych, Sukup – Šichor (87. Dedić), Droppa (46. Petrus), Milosavljev (28. Engelmann), Lukeš (C), Fantiš – Rolinc.

Hosté: Berkovec – Šírl, Šmíd, J. Štochl, Kalina (68. Růžička) – Bartek, Jindřišek (C), Rada, Hora (89. Krch), Moravec – M. Štochl (66. Ndiaye).

Náhradníci

Domácí: Bárta, Dedić, Zawada, Vomáčka, Hable, Engelmann, Petrus

Hosté: Havránek, Růžička, Krch, Kolář, Nerad, Budínský, Ndiaye

Karty

Domácí: Baránek, Frydrych, Lukeš

Hosté: Jindřišek

Rozhodčí

P. Franěk – P. Blažej, P. Vlasjuk

Stadion

Stadion Bazaly

Návštěva

3980 diváků

První gól vstřelil stoper Jakub Štochl po rohu hlavou, druhý přidal o deset minut později útočník Matěj Štochl střelou k tyči po rychlém protiútoku. Bratrská střelnice vršovického klubu se otevřela poprvé od 2. listopadu 1975, kdy Bohemians doma porazili Lokomotivu Košice 5:0, a o poslední dva góly se postaral populární bratrský pár ze Slovenska. Štefan Ivančík, kterému v Ďolíčku neřekli jinak než Pišta, zvyšoval z penalty na 4:0 a pátý gól přidal přízemní střelou jeho bratr Jozef.

Po necelých 38 letech se situace opakuje u bratrů Štochlů, kteří spolu vyrůstali v Příbrami, aby se letos na podzim sešli v Bohemians.

„Možná to bylo někdy v dorostu, možná v béčku chlapů. Já moc gólů nedávám, takže to mockrát nebylo,“ usmívá se na klubovém webu Jakub Štochl a marně pátrá, jestli už se s bratrem někdy v jednom zápase trefili.

Obránce měl ale v Ostravě motivaci. Před zápasem si totiž zjistil, že v ligových statistikách s dvěma trefami o jeden gól zaostává za svým sourozencem.

„Před zápasem jsem se díval do bulletinu a říkal jsem si, že bych dal gól, abych bráchu vyrovnal. A on ho dá taky... Budu muset příště zase dát,“ říká Jakub Štochl, který Baník načal hlavičkou zblízka po rohu. „Radek Šírl kope standardky od začátku sezony fantasticky, to muselo přijít. Byl to skvělý centr, kdybych to neproměnil, je to hanba.“

Útočník Matěj Štochl už Bohemians pomohl pěti brankami na jaře ve druhé lize, v nejvyšší soutěži se ale za svůj současný klub trefil až teď. Naběhl si na přihrávku Davida Bartka a z první uklidil míč k tyči.

„Já jsem byl trochu zaskočený, že tam měli vzadu takových děr. Žádný extra rychlý brejk to nebyl. Ale šli jsme za gólem a jedině dobře, že nám to tam takhle napadalo,“ hodnotil pro Českou televizi Matěj Štochl, s kterým měl Baník podle ostravského kapitána Martina Lukeše velké starosti.

„Musím říct, že brácha jim tam dělal problémy. Když zabere, má obrovskou sílu, je obrovsky rychlej. Doufám, že bude takhle pokračovat a bude pro náš tým přínosem,“ chválil Jakub Štochl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud