Stanislav Hrabě
2. února 2014 • 04:20

Posily z Afriky? Žádná náhoda, Slavii pomáhá Rus Kornějev

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia před jarem nabíjí kádr. Sází na jistotu, nebo jen zkouší, co se dá a věří, že jí pomůže náhoda? Druhou variantu vedení z Edenu odmítá. Nejde prý o nahodilé akce, ale promyšlený tah. Za posilami z Afriky prý stojí bývalý fotbalista CSKA Moskva Igor Kornějev, o jehož příchodu do pozice sportovního ředitele se spekuluje v souvislosti se vstupem ruského investora, společnosti Lukoil.



Seznam hráčů, které už Slavia získala během zimy, je pořádně dlouhý. Klub z Edenu prý hráče angažuje na základě dlouhodobého pozorování. Kromě Kornějeva se při hledání angažuje i nizozemský odborník Jan Willem van Dop. I ten by měl v budoucnu dostat v Edenu nějakou funkci.

Každopádně jsou tyto fakty dost silnými indiciemi, že dohoda s ruským investorem je na spadnutí, podepsáno ovšem zatím nic není. Podle zákulisního zdroje dostal majitel Aleš Řebíček údajně nabídku 300 milionů korun za odkup 30 procent akcií, ale ta nebyla akceptována.

Jednání se ovšem nadále vedou. A noví hráči stále přicházejí. Experti se ale neshodnou, zda se posily prosadí okamžitě. „Nevěřím, že by se všichni hned chytli a byli v základu,“ dívá se poněkud skepticky na masivní obměnu kádru trenér Jozef Jarabinský, jenž v minulosti červenobílý soubor vedl.

Velké obměně ve slávistickém kádru se ovšem nediví. „V minulém ročníku měla Slavia potíže, pak se zvedla a v pohodě se zachránila,“ vrací se o několik měsíců. „Na podzim, kdy chtěla po několika letech strádání jít opět do popředí, přišly potíže znovu a mnohem větší. To nebylo normální, nad tím se bylo třeba zamyslet,“ souhlasí, že ke změnám bylo třeba sáhnout.

Nával exotických hráčů z jiných kontinentů může ovšem přinášet starosti. „Osobně je neznám, ale u hráčů z Jižní Afriky se dá předpokládat, že budou posilami, stejně jako Boudjemaa, ten se v rumunské lize dostatečně adaptoval,“ soudí skaut Pavel Bartoníček, velký znalec afrického fotbalu.

„Záleží dost i na agentech, koho doporučí,“ přidává se Jarabinský. „Někteří vám o hráčích nakukají takové bludy a pak se ukáže, že nic neumějí,“ přidává vlastní zkušenosti.

Nové tváře ve Slavii

Tomáš Necid, Karel Piták, Jan Vošahlík, Damien Boudjemaa, Keegan Ritchie, Joseph Mensah a Roger da Costa

František Ševinský ze Žižkova slávistického útočníka Tomáše Necida do gólové šance nepustil
František Ševinský ze Žižkova slávistického útočníka Tomáše Necida do gólové šance nepustil

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud