Štěpán Filípek
12. dubna 2014 • 18:44

Naštvaný kouč Slavie Pastoor: Kdo prozradil sestavu, skončí!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to elegán s vybraným vystupováním, hovoří vyrovnaným klidným hlasem. Bylo to tak i po derby, které jeho tým prohrál 0:3, přesto dal kouč Alex Pastoor najevo obrovskou zlobu, největší za dobu, co působí v Edenu. Nemohla za to porážka ani výkon hráčů, ale skutečnost, že jeho překvapivou sestavu do posledního hráče před utkáním trefil deník Sport. „Pokud zjistím, kdo to vynesl, asi už ve Slavii nebude. Takové chování neberu, to je hrozné,“ netajil naštvání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 4. • 15:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
3:0
ONLINE
12. dubna
15:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí: 29. Lafata, 53. Hušbauer, 77. Dočkal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Hušbauer, Vácha, Matějovský (72. Mareček), Krejčí (82. Přikryl) – Lafata (C) (87. Juliš).

Hosté: Černý – Dostál, Škoda, Gecov (C), Neves – Nitrianský (80. Eschmann), Hrubý, Boudjemaa (80. Smejkal), Zmrhal, Čonka (46. Necid) – Juhar.

Náhradníci

Domácí: Švenger, Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Juliš

Hosté: Čontofalský, Souček, Smejkal, Tusjak, Necid, Sodoma, Eschmann

Karty

Domácí: Matějovský

Hosté: Boudjemaa, Čonka

Rozhodčí

Jílek – Kordula, Kotík

Stadion

Generali Arena

Je z Nizozemska, tak se od Pastoora s nadsázkou řečeno automaticky a navzdory kádru Slavie čekalo, že červenobílý tým „přeformátuje“ na útočné rozestavení 4-3-3. Zvlášť když se vyslovil, že defenzivní fotbal neuznává.

V derby se Spartou to ale od první minuty bylo přesně naopak: při bránění to vypadalo spíš na systém 6-3-1. Vzhledem ke stavu kádru (na lavičku musel i švýcarský amatér Roger Eschmann) to byla dílem nutnost, ale také záměr, jak zastavit rozjetou Spartu.

Té čelil Pastoor až se šesti muži v jedné řadě: ke stoperům Marcelu Gecovovi a Milanu Škodovi s beky Fernandem Nevesem a Martinem Dosálem se přidávali papírově krajní záložníci Milan Nitrianský a Matúš Čonka. Na tyhle povinnosti jsou ostatně zvyklí, v zadní linii odehráli dost zápasů. Právě oni dva měli za úkol zachytávat výpady nebezpečných letenských beků Pavla Kadeřábka a Costy.

FOTO: takhle tipoval sestavy Sparty a Slavie před utkáním deník Sport

Sestavy Sparty a Slavie, jak je odhadoval před derby deník SportFoto Sport

„Počítali jsme s tím, že budeme pod větším tlakem a víc zatlačeni do defenzivy. Raději bychom hráli víc ofenzivně, s křídly, ale když nemáme dobré útočníky, jiné možnosti nám asi nezbývají. Od útoku jsem očekával víc, jenže šancí jsme měli minimum,“ řekl Pastoor, který opětovně zmínil, že čeká víc zvláště od Tomáše Necida, jenž začal derby na lavičce. A naopak pochválil Čonku, jenž byl přitom v zimě na odpis a měl si hledat angažmá. „Je to bojovník, má dobrou levačku,“ tvrdil slávistický kouč.

Jeho vynucená strategie dlouho fungovala obstojně. Přesněji řečeno první půlhodinu, kterou zakončil prvním gólem David Lafata. I sparťanský trenér Vítězslav Lavička přitom přiznal, že tyhle tahy Slavie nečekal. „Sestavou a hrou Slavie jsme byli překvapení,“ uznal. „Vyztužila kraje defenzivními hráči, zalezla do hlubšího bloku, Museli jsme její obranu trpělivě dobývat a čekat na správný moment, abychom dali průnikovou přihrávku,“ vykládal.

Překvapení? S tím nechoďte na Pastoora. Když přišla řeč na obsazení postů, které ve svém sobotním vydání deník Sport přesně odhadl a které změnil až o přestávce, bylo znát, že se s tím nehodlá smířit.

„Nebylo to překvapení. Bylo to dnes ráno v novinách,“ povídal s ledovým výrazem ve tváři. „Až zjistím, kdo to řekl novinářům, ve Slavii skončí. Nebo skončím já. Takové chování neberu, to je hrozné!“

Černý: Chtěli jsme bod, nebo si aspoň zvednout sebevědomí. Nevyšlo ani jedno
Video se připravuje ...

Vyhráli jsme zaslouženě, Slavia neměla šanci, raduje se Vácha
Video se připravuje ...

Slávista Fernando Neves po bolestivé ráně v derby se Slavií
Slávista Fernando Neves po bolestivé ráně v derby se Slavií

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud