28. dubna 2014 • 20:24

Znojmo zůstává na sestup, Příbram vyrovnala sporným gólem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Znojma byli v dohrávce 26. kola první ligy blízko vítězství na hřišti Příbrami, ovšem domácí Krbeček v nastavení zařídil dělbu bodů za remízu 1:1. Znojmo tak zůstalo v pásmu sestupu, bod ztrácí na čtrnáctou Ostravu. Příbram doma bodovala posedmé z posledních osmi zápasů a na sestupové pozice má náskok čtyř bodů.



"Je to pro nás zlatý bod, protože jsme vyrovnali z posledního útoku. Stále však potřebujeme jedno vítězství z posledních čtyř zápasů, abychom měli klid," řekl trenér Příbrami Petr Čuhel. "U nás už všichni očekávají, že spadneme, ale my se rveme, co můžeme, a nic nevzdáváme," prohlásil znojemský kouč Leoš Kalvoda.

Příbram si v případě vítězství mohla v podstatě zajistit záchranu, ale nedařilo se jí potvrdit domácí formu. Od začátku bylo aktivnější Znojmo, které nutně potřebovalo bodovat. Hodně aktivní byli zejména Crnkič s Reljičem. Crnkič mohl jít sám na brankáře, ale rozhodčí mu odpískal ofsajd, který byl minimálně hodně těsný.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 4. • 18:00
1. FK Příbram
1. FK Příbram
1:1
ONLINE
28. dubna
18:00
1.SC Znojmo
1.SC Znojmo
Góly

Domácí: 90+5. Krbeček

Hosté: 28. Reljić

Sestavy

Domácí: Hruška (C) – Krbeček, Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Pilík, Aziz (42. Zeman), Danoski, Volešák (70. Mareš), Pleško (76. Stratil) – Řezníček.

Hosté: Hrubý – Helísek (65. Gál-Andrezly), Hnaníček (C), Buchta, Mudra – Zeba, Lacko, Hříbek, Crnkić (90. Cihlář) – Reljić, Vašíček (90+3. Diarrassouba).

Náhradníci

Domácí: Rondzik, Divíšek, Tarczal, Zeman, Mareš, Stratil, Kraut

Hosté: Drobisz, Jonov, Cihlář, Gál-Andrezly, Haurdič, Diarrassouba

Karty

Domácí: Zápotočný

Hosté: Lacko

Rozhodčí

Jech – Blažej, Mokrusch – Bílek

Stadion

Právě spolupráce bosenského záložníka se Srbem Reljičem přinesla gól. Příbram nezvládla útočnou standardní situaci, po které hosté vyrazili do brejku tří na tři. Už se zdálo, že dlouhou přihrávkou do křídla šanci promarnili, jenže Crnkič z první hezky nacentroval a nepokrytý Reljič hlavou poslal Znojmo do vedení.

Domácí se dostávali jen k nedůrazným pokusům o střelu, nebo je znojemská obrana stačila zablokovat. Když už mohl Mašán vyslat do sóla Danoského, který bych rychlejší než obránci, tak se kuvajtský záložník rozhodl pro individuální akci a míč ztratil. Tím naštval trenéra Čuhela, který ho ještě před poločasem stáhnul.

Do závěrečného útoku se jako hráč v poli v nastaveném čase zapojil i příbramský brankář Aleš Hruška (vpravo), který povalil svého znojemského protějška Vlastimila Hrubého
Do závěrečného útoku se jako hráč v poli v nastaveném čase zapojil i příbramský brankář Aleš Hruška (vpravo), který povalil svého znojemského protějška Vlastimila Hrubého

"V první půlce jsme hráli bojácně, jak je u nás zvykem," kritizoval Čuhel. "Máme špatné začátky. Báli jsme se hrát a nevím proč. Sami hledáme odpověď, proč máme tak špatné první půle, ale nenacházíme ji," dodal Krbeček. Znojmo mohlo brzy svůj náskok zvýšit, ale Vašíček po stříleném centru poslal míč jen těsně vedle.

Po změně stran si Příbram přeci jen vytvořila tlak a především po hodině hry soupeře zamkla v jeho vápně a posílala jeden centr za druhým, ovšem výsledkem byla jen Hájovského hlavička těsně vedle. O chvíli později Mišůn hlavičkoval do břevna po Zemanově přímém kopu.

Neuspěl ani Řezníček, který nepropálil obranu, a znovu Hájovský, jenž tentokrát přestřelil. V závěru pak Řezníčka vychytal brankář Hrubý a už se zdálo, že Znojmo výhru udrží. Jenže při závěrečném rohu se všichni příbramští hráči natlačili do vápna, Krbeček dostal míč do sítě a sudí gól uznal, přestože hosté vehementně reklamovali faul na brankáře Hrubého.

"Co se dělo v závěru každý viděl, k tomu se nemá cenu vyjadřovat. Nejvíce mě naštvalo vhazování, které předcházelo vyrovnání. Míč šel přímo na naší lavičku, ale vhazovalo se o 30 metrů dál. Pak z toho byl roh a gól. Navíc mám ohlasy, že při tom gólu byl faulovaný brankář Hrubý, ale nechci to komentovat, protože jsem to ještě neviděl," prohlásil Kalvoda.

Gól byl sice uznán Krbečkovi, ten však neví, zda se míče dotknul. "Byl to krásný centr od Martina Zemana, my tam skákali tři do souboje a myslím si, že to byl nakonec vlastní gól. Nejsem si vědom toho, že bych se některou částí dotkl míče, jestli jo, tak minimálně," řekl příbramský hrdina.

26. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - 1. SC Znojmo 1:1 (0:1)

Branky: 90.+4 Krbeček - 27. Reljič. Rozhodčí: Jech - Blažej, Mokrusch. ŽK: Zápotočný - Lacko, Drobisz, Jonov (oba mimo hřiště).

Příbram: Hruška - Pleško (76. Stratil), Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Krbeček - T. Pilík, Mašán (41. Zeman), Volešák (69. Mareš), Danoski - Řezníček. Trenér: Čuhel.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Buchta, Hnaníček, Mudra - Zeba, Lacko - Helísek (64. Gál-Andrezly), Reljič, Crnkič (89. Cihlář)- Vašíček (90. Diarrassouba). Trenér: Kalvoda.

Do závěrečného útoku se jako hráč v poli v nastaveném čase zapojil i příbramský brankář Aleš Hruška (vpravo), který povalil svého znojemského protějška Vlastimila Hrubého
Do závěrečného útoku se jako hráč v poli v nastaveném čase zapojil i příbramský brankář Aleš Hruška (vpravo), který povalil svého znojemského protějška Vlastimila Hrubého

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud