31. května 2014 • 20:15

Slavia prohrála v Ostravě, ligu ale udržela. Dvakrát se trefil Narh

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy porazili v závěrečném kole nejvyšší soutěže Slavii 2:0 a s ročníkem se rozloučili pátou výhrou z posledních šesti zápasů. Vítězství Baníku zajistil dvěma góly v poslední dvacetiminutovce Francis Narh. Sestupem ohrožená Slavia v derniéře pod koučem Pastoorem předvedla bezkrevný výkon a s Baníkem podeváté v řadě nedokázala vyhrát. Mezi elitou ji zachránily jen výsledky z dalších stadionů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 5. • 18:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
2:0
ONLINE
31. května
18:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí: 69. Narh, 76. Narh

Hosté:

Sestavy

Domácí: Šrom – Sukup, Baránek, Frydrych, Stronati – Mensah (59. Šichor), Štěpán (66. Kukec), Greguš, de Azevedo, Svěrkoš (C) (79. Krmenčík) – Narh.

Hosté: Černý – Smejkal, Neves, Dostál, Hrubý (62. Nitrianský) – Juhar (46. Vošahlík), Gecov (C), Boudjemaa, Zmrhal (78. Dobrotka) – Škoda, Necid.

Náhradníci

Domácí: Macej, Byrtus, Šichor, Kukec, Matěj, Krmenčík, Szotkowski

Hosté: Čontofalský, Nitrianský, Dobrotka, Vošahlík, Tusjak, Eschmann, Červenka

Karty

Hosté: Neves, Gecov

Rozhodčí

J.Jílek – M. Urban, P. Vysloužil

Stadion

Stadion Bazaly

"Dobrá zpráva je, že Slavia zůstává v první lize. Ale to je asi tak všechno. Je pro mě velmi těžké přijmout a akceptovat takový výkon, jako jsme předvedli v dnešním utkání," kritizoval trenér Slavie Alex Pastoor, pro kterého šlo o poslední zápas před návratem do Nizozemska. "Nakonec je asi nejlepší přijmout výsledek takový, jaký je, Slavia se zachránila a na ten zápas si za pět let už nikdo nevzpomene," dodal.

Baník si po dlouhých měsících mohl zase zahrát utkání bez nervů a strachu ze sestupu a ve hře ani nebyl tak svázaný jako do sestupu stále namočená Slavia. Bazaly si v posledním utkání před výrazným snížením kapacity zařvaly gól už v páté minutě, jenomže Narh nahrál De Azevedovi z jasného autu a branka nemohla platit.

Slavia se z jarní herní křeče nevymanila ani v Ostravě. Přestože se pak chopila taktovky, ve finální fázi hry byla zcela bezzubá. Domácím zatrnulo snad jen po odraženém míči, do nějž se razantně opřel Necid, ale jeho projektil lesem hráčů neprošel. "Nedokázali jsme podržet balon. Chtěli jsme hrát na brejky, ale ani k tomu nedocházelo, protože těsně poté, co jsme vybojovali míč, jsme ho zase odevzdali. To byl kámen úrazu," řekl kapitán Slavie Marcel Gecov.

Především ostravský exotický trojlístek De Azevedo, Narh a Mensah hrál úplně bez nervů. V soubojích jeden na jednoho překypoval drzostí a motal slávistům hlavy. Baník se však do vyložených šancí také neprokousal. Až minutu před poločasem znovu odvážně vnikl do vápna Narh, ale jeho rána z úhlu měla malou šanci na úspěch a Černý ji vyboxoval. "Nám se dneska hrálo dobře. Mohli jsme hrát konečně bez stresu. Byl jsem na hřišti velmi uvolněný, necítil jsem tlak a Slavii jsme přehráli," řekl Narh.

Dobojováno. Slavia na Baníku prohrála, díky souhře výsledků z ostatních stadionů ale ligu udržela
Dobojováno. Slavia na Baníku prohrála, díky souhře výsledků z ostatních stadionů ale ligu udržela

Slavia zůstala i po změně stran schovaná v obranné ulitě a jakoby spoléhala na nezdary svých konkurentů v bitvě o udržení. Partii, která se odehrávala převážně ve středu pole, rozhodla kolmá akce Baníku ze 70. minuty. Střídající Šichor uličkou vyslal do sóla Narha, který balon posunul podél Černého do sítě. "Slíbil jsem v týdnu, že už dám konečně gól a jsem rád, že jsem to splnil," řekl Narh, který se dočkal prvních dvou gólů v nejvyšší soutěži.

Slavia oplácela nebezpečným pokusem Vošahlíka, jeho rána z otočky lízla tyč Šromovy brány. "Takhle se o záchranu hrát nedá. Chtěli jsme hrát na brejky, ale výkon byl špatný," řekl hostující Milan Škoda. Namlsaný Narh pak svůj výborný výkon podtrhl druhou brankou, když se znovu po kolmé přihrávce dostal do týla hostující obraně a bombou na bližší tyč nekompromisně zavěsil.

Slavia pak už mohla pouze čekat a věřit, že Bohemians s Olomoucí nevyhrají. Třetí gól jí na cestu do Prahy mohl přibalit Kukec, ale Černého neprostřelil. Ostrava tak po odchodu trenéra Komňackého ani v šestém utkání neprohrála.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud