3. prosince 2012 • 16:00

Křetínský ve čtvrtek na disciplinárku nedorazí. Přijde o pět dní později

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf fotbalové Sparty Daniel Křetínský nepřijde ve čtvrtek na jednání disciplinární komise, která řeší korupční kauzu. S týmem odcestuje do Španělska na utkání Evropské ligy s Athletikem Bilbao. Před komisí se objeví až o pět dní později.



Podle tiskového mluvčího FAČR Jaroslava Koláře si Křetínský mohl vybrat z obou termínů a pozdějšímu dal přednost i proto, že Spartu ve čtvrtek 6. prosince čeká poslední zápas základní skupiny Evropské ligy.

Předseda disciplinární komise Jiří Golda pozval šéfa Sparty, aby vysvětlil svůj krok z poloviny září. Křetínský tehdy Miroslava Peltu informoval o údajných nekalých praktikách v řízení domácích profesionálních soutěží. Pelta vzápětí celou věc předal policii, která ji začala vyšetřovat, ale zatím bez konkrétního výstupu.

Na začátku listopadu bývalý prvoligový rozhodčí Tomáš Adámek informoval vedení asociace o tom, že jej bývalý funkcionář Čáslavi a Táborska Martin Svoboda uplatil částkou 200 tisíc korun za ovlivnění utkání Jablonec - Plzeň ve prospěch Západočechů. Svoboda Adámkovu teorii, kterou podpořil i čtvrtý rozhodčí inkriminovaného duelu Pavel Býma, několikrát popřel.

Předseda disciplinárky Golda ale už před měsícem naznačil, že aféra má přímou souvislost s předchozími výroky Křetínského o možných nestandardních praktikách ve fotbalovém zákulisí. Golda si právě od Křetínského slibuje, že sparťanský majitel do vyšetřování případu může přinést vlastní důležité poznatky.

"Požádáme jej (Křetínského), aby nám řekl o závažných okolnostech a pomohl nám kauzu posunout dopředu. Předpokládáme, že i on má eminentní zájem pomoci objasnit případné nepravosti týkající se nejvyšší soutěže," řekl minulý týden Golda.

Kdyby se Křetínský na zasedání komise nedostavil, vystavil by se podle Goldy hrozbě pokuty. Křetínský jako člen FAČR má povinnost na předvolání komise přijít, na rozdíl třeba od Adámkem obviněného Svobody, který už členem FAČR není.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud