Jonáš Bartoš
21. června 2014 • 20:55

MESSIÁŠ! Kapitán nádherným gólem odvrátil blamáž Argentiny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neviditelný. Bez větších šancí, dlouho bez nádherných momentů či dechberoucích akcí. Jenže když je třeba, Lionel Messi zakročí. Argentinský kapitán v závěru utkání s Iránem ukázal svou genialitu, za vápnem práskl do balonu a rozhodl. Jeho skvělá trefa odvrátila argentinskou ostudu a zařídila hubené vítězství 1:0 nad Iránem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 6. • 18:00
Argentina
Argentina
1:0
ONLINE
21. června
18:00
Írán
Írán
Góly

Domácí: 90+1. Messi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, di María (90+3. Biglia) – Messi (C), Higuaín (78. Palacio), Agüero (77. Lavezzi).

Hosté: A. Haghighi – Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi – Dejagah (85. Jahanbakhsh), Timotian, Shojaei (76. Heydari), Nekounam (C), Hajsafi (87. R. Haghighi) – Ghoochanneijhad.

Náhradníci

Domácí: Orión, Andújar, Campagnaro, Demichelis, Basanta, Fernández, Álvarez, Biglia, Pérez, Rodríguez, Palacio, Lavezzi

Hosté: Ahmadi, Davari, Heydari, Mahini, Alnameh, Beitashour, Haghighi, Hadadifar, Rahmani, Beikzadeh, Jahanbakhsh, Ansarifard

Karty

Hosté: Nekounam, Shojaei

Rozhodčí

Mažič – Djurdjevič (oba SRB), Hautata (TAH)

Stadion

Estadio Mineirao

Zatímco na Chile nebo Kostariku se valí pochvalné komentáře, hra Argentiny pokulhává. Jeden z favoritů brazilského šampionátu se trápil i proti Iránu, proti jasnému outsiderovi si koledoval o ztrátu bodů.

Dlouho nebyl vidět ani Lionel Messi. Božský kapitán se často nedostával k balonu, stejně jako celý tým nedokázal najít recept na statečnou obranu Iránu. Jenže když už se schylovalo k senzační remíze, zakročil.

Podobně jako v prvním zápase s Bosnou, kdy trefil druhou a později vítěznou branku, Messi opět ukázal jeden nádherný moment.

Parádní střela Messiho

Běželo nastavení, chystaly se senzační titulky o argentinské bodové ztrátě s jasným outsiderem. Jenže balon si vzal na kopačku Messi a opět ukázal, proč je jedním z nejlepších fotbalistů historie.

Svým typickým stylem si posunul míč na levou nohu, za vápnem vystřelil a mířil přesně. Míč zaplul do sítě, Argentina si zhluboka vydechla. Jejich hra na šampionátu zatím zle drhne, ale tým má po dvou zápasech plný počet bodů a míří do osmifinále.

"Messi je pořád nejlepší fotbalista na světě. Všichni o něm ví, jakým způsobem zakončuje, ale prosadil se v prvním i druhém zápase," hodnotil ve studiu trenér Zdeněk Psotka.

Argentina může být kritizovaná, Messi za svůj projev na hřišti také. Zatím ale svůj úkol, výhry v zápasech a góly, plní dokonale. Messi ve dvou zápasech vstřelil dvě branky a dvakrát rozhodl.

VIDEO: Lionel Messi se postaral o jediný gól utkání

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud